Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRAŠNO

Teror nad Srbima u Klini i Istoku!

Autor: Vesti | 31.10.2014 - 11:15:00h | Komentara: 1

Srbi u opštini Istok ponovo su žrtve lopova. Porodici Pejčinić iz Đurakovca ukradena je krava, koja im je, kako kažu „bila hleb, jer su se od nje hranili i zarađivali od prodaje mleka, sira i kajmaka“.

Klina

Klina | Foto: Wikipedia

Za proteklih par godina u toj opštini u okviru srpske zajednice ukradeno je 17 traktora, 24 krava, tri kuće su zapaljene, dogodilo se jedno ubistvo, tri ranjavanja vatrenim oružjem, desetine napada na decu i starije osobe i mnogo šta drugo. Niko, osim osobe koja je ubila Miška Komatinu, nije uhvaćen.
– Paradoksalno je to što do sada niko nije uhvaćen i niko nije odgovarao za bilo koje delo. Srbi su uplašeni i sve ih manje ima jer ovde nemaju najosnovnija prava i slobode za normalan život – kaže Vesna Maliković iz Kancelarije za zajednice opštine Istok.
Povratnici u opštinama Istok i Klina skoro svakog meseca su žrtve napada ili lopova. U opštini Klina za poslednjih par godina bilo je 164 takvih slučaja prijavljenih u Kancelariji za zajednice i povratak u opštini Klina. Bilo je 53 slučaja od 2011 do polovine ove godine. Nije poznato da je iko odgovaro za ijedan od njih, pa Srbi u opštini Klina veruju da se policija napade i krađu od povratnika uopšte ne istražuje.
Komandir policije u toj opštini Redži Beriša je povodom svakog od tih incidenata dao je istu izjavu da „policija radi na ovom, i drugim slučajevima“, i sve bi na tome stalo.
Pismo bez odgovora
Policija u Klini, ne haje ni na pozive resornog ministarstva. Ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić, uputio je 20. oktobra otvoreno pismo Beriši zatraživši da mu odgovori koji su slučajevi napada na povratnike i njihovu imovinu rešeni i ko je procesuiran za svaki pojedinačni slučaj koji je rešila policija i u kom sudu? Na ta pitanja i dalje nije dobio odgovor.
Poslednji komentari
  • Dobrušanin Vreme: 31.10.2014 23:51h

    Pejčinić u Djurakovac nema ima Pejčinović.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP