Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVA VLADA

Terorista OVK vojni
ministar u Makedoniji!

Autor: Večernje Novosti | 19.02.2013 - 22:07:00h | Komentara: 1

U prekomponovanom ministarskom sastavu koalicione Vlade Makedonije, od utorka resorom odbrane rukovodi Talat Džaferi, jedan od “komandanata” albanskih paravojnih formacija takozvane OVK, čije je južno krilo ONA, ratne 2001. vodilo oružanu pobunu u sukobima sa regularnim vojno-policijskim snagama državne administracije u Skoplju. Ratne 2001. Džaferi se, u formacija ONA, borio protiv regularnih bezbednosnih snaga Makedonije pod imenom “komandant Forina”. Do izbora na funkciju prvog čoveka makedonske odbrane, Džaferi je bio koordinator poslaničkog kluba vladajuće DUI.

Na skraćenom glasanju poslanika vladajuće većine u parlamentu na mesto ministra odbrane je izabran Džaferi, jer je dosadašnji šef tog resora Fatmir Besimi preuzeo vicepremijersku funkciju.

Rafet Džeferi

Talat Džaferi | Foto: Večernje Novosti

Pre glasanja u parlamentu, ispred zdanja zakonodavnog doma u Skoplju, lider opozicione stranke Dostojanstvo Stojančo Angelov upozorio je na ratnu prošlost novog ministra odbrane. Podsetio je da je Džaferi 2001. dezertirao iz makedonske armije i priključio se paravojnim grupacijama Albanaca.

- Premijer i lider VMRO-DPMNE Gruevski predložio je za ministra - Džaferija iz UČK. Rukovodiće armijom protiv koje se borio 2001. čije je vojnike ubijao ili izdavao naredbe da se ubijaju. To što ga biraju za ministra odbrane je samo stavljanje soli na ranu - rekao je Angelov.
Poslednji komentari
  • deni Vreme: 20.02.2013 08:41h

    Zasto Makedonci zele biti i jesu dobri sa Srbima, e zbog ovakvih odluka makedonske vlade, krvnik i koljac makedonaca je sad ministar odbrane u Makedoniji, strasno, u Makedoniji ima 10.000 siptara u administraciji koji sede kuci i uzimaju po 800 euta platu a nista ne rade.I jos puno gluposti kao ovaj ministar siptar.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP