Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAKON KUMANOVA, SPREMA SE OBRAČUN U LIPKOVU

Teroristi stigli nadomak Vranja

Autor: V. Papović | 22.07.2015 - 19:29:00h | Komentara: 4

U makedonskom mestu Lipkovo, koje se nalazi samo desetak kilometara od granice sa Srbijom i pedesetak kilometara od Vranja, u narednim danima moglo bi doći do novog žestokog sukoba grupe albanskih terorista sa snagama policije i vojske vlade u Skoplju, saznaje „Alo!“.

Novi sukob sa teroristima: Ulice Kumanova

Novi sukob sa teroristima: Ulice Kumanova | Foto: AP

Prema informacijama iz dobro obaveštenih izvora, uočeni su pokreti većih makedonskih jedinica prema tom području i samo je pitanje trenutka kada bi moglo doći do oružanog konflikta nalik na onaj koji se desio početkom maja u susednom Kumanovu.


Srpske snage spremne za svaki izazov!


Izvori „Alo!“ bliski srpskim službama bezbednosti kažu da je ovaj deo granice naše zemlje sa Makedonijom pod budnim okom Žandarmerije, PTJ i drugih bezbednosnih struktura, koje su, naročito posle sukoba u Kumanovu, budnost u kopnenoj zoni bezbednosti podigle na najviši nivo. Srpske službe imaju saznanja o dešavanjima sa makedonske strane granice, o njima je obavešten i Centar bezbednosti u Vranju i potpuno su spremne da adekvatno odgovore na svaki pokušaj ugrožavanja bezbednosti Srbije i njenih građana od strane terorista.

- Grupa naoružanih ekstremista, uglavnom veterana OVK bliskih nekadašnjem ratnom komandantu, a sada lideru Alijanse za budućnost Kosova Ramušu Haradinaju, pre dvadesetak dana je došla sa Kosova i Metohije na to područje i tu su formirali vojni kamp. S obzirom na to da Makedonci dovode jake bezbednosne formacije na to područje, konflikt je vrlo moguć, a ovoga puta bi bio još opasniji, pošto je Lipkovo udaljeno samo 20 kilometara od Preševa - otkriva naš izvor. Prema njegovim rečima, nije slučajno što su teroristi odabrali baš to mesto, s obzirom na to da se nalazi na samoj tromeđi Makedonije, centralne Srbije i Kosova i Metohije, a od oko 25.000 stanovnika, 99 odsto su Albanci, uz 350 Srba i samo oko 150 Makedonaca.

Izvori „Alo!“ bliski bezbednosnim organima otkrivaju da je grupa od nekoliko desetina ekstremista u Makedoniju stigla direktno iz Gnjilana, koje već duže vreme važi za bazu terorista, a kao centar njihovog okupljanja označen je hotel u tom gradu.

Teroristi 10 km od granice

Teroristi 10 km od granice

Teroristička grupa od 40 članova koja je pre dva meseca razbijena u Kumanovu došla je u Makedoniju baš iz tog mesta na KiM. U sukobima koji su trajali dva dana ubijeno je 14 terorista i osam pripadnika makedonskih snaga bezbednosti, a 37 policajaca je ranjeno. Među ubijenim policajcima bila su i trojica Srba, Boban Ivanović iz naselja Stajkovci kod Skoplja, Ljubiša Aranđelović iz naselja Pripor kod Skoplja i Goran Stojmenović iz naselja Ilinden kod Skoplja!

Lideri ove grupe su bili Muhamed Krasnići, takozvani komandant Mališeva, Mirsad Ndrecaj, takkozvani komandant Nato, Sami Ukšini, takozvani komandant Sokoli, Beg Rizaj alijas komandant Begu, i Dene Šehu alijas Juniku.

Da teroristi planiraju da izvrše nekoliko napada u preševskoj dolini i na severu Kosova, nedavno je potvrdio i general Momir Stojanović, bivši prvi čovek VBA i aktuelni predsednik Odbora za kontrolu službu bezbednosti.

Zvanična Priština ih  je sahranila kao heroje

Zvanična Priština ih je sahranila kao heroje | Foto: AP

Sahranjeni na Kosovu kao heroji

O tretmanu terorista na Kosovu najbolje govori to što su poginuli teroristi sahranjeni kao najveći heroji, a sahrani su prisustvovali poslanici svih albanskih stranaka u kosovskom parlamentu. Na Groblju heroja sahranjeni su Džafer Zimeraj, Mirsad Ndrecaj, Turgaj Gaši, Samid Kastrioti, Hisen Rušiti, Fatlum Višesel, Arben Redžaj i Valon Kabaši, dok je Beg Rizaj sahranjen u memorijalnom kompleksu u Glođanu.

Poslednji komentari
  • Dragorad Vreme: 23.07.2015 00:00h

    Sa bagrom se treba najzad obračunati.

  • Zed Vreme: 23.07.2015 05:50h

    otkad je Vranje u Makedoniji?

  • Podrska Vreme: 23.07.2015 09:23h

    NEDAJTE SE BRACO MAKEDONCI! Srbija ce pomoci sa naseg dela pa ih treba unistiti sa obe strane!

  • tomislav Vreme: 24.07.2015 12:34h

    Pa sekako deka Vranje e vo Republika Srbija, i na kartata stoi taka...no tuka e druga temata, ocigledno deka SAD gi buckaat da se krenat na oruzje i da pravat 'GOLEMA ALBANIJA'...e toa nece moci............ da zivi PRAVOSLAVLJE....KOSMET je SRCE SRBIJE

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP