Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRATISLAV DIKIĆ

Teroristima ćemo uvek biti trn u oku

Autor: B. Janačković | 28.10.2012 - 00:12:00h | Komentara: 5

Nakon objavljivanja dokumenta iz kojeg se saznalo da organizovane albanske kriminalne grupacije prete smrću dr Bratislavu Dikiću, komandantu Žandarmerije, zbog njegovog doprinosa u hapšenju terorista OVK iz gnjilanske grupe i suzbijanju trgovine narkoticima, prvi čovek ove elitne policijske jedinice kaže da nijednu pretnju ne treba uzeti zdravo za gotovo, ali da one ni na koji način neće uticati na rad Žandarmerije, već će, naprotiv, nastojati da budu još efikasniji.

Ništa nas neće uplašiti: Bratislav Dikić

Ništa nas neće uplašiti: Bratislav Dikić | Foto: Beta

Da li su vas uznemirile najave o mogućem atentatu? Da li te pretnje smatrate kao realne?
- Naravno da se svaki normalan čovek zamisli kada mu tako organizovana kriminalna organizacija uputi pretnje. Da li su pretnje realne ili ne o tome ne treba davati ocene niti potceniti onoga ko preti, već preduzimati neophodne mere bezbednosti da se pretnje ne bi obistinile.


Kada ste dobili prvo upozorenje bezbedonosnih službi da bi se tako nešto moglo dogoditi? Da li ste nakon toga pojačali mere bezbednosti?
-Žandarmerija izvršava najsloženije bezbednosne zadatke suzbijanja terorizma i organizovanog kriminala i radno mesto komandanta nosi sa sobom određene rizike. Svakodnevno se dobijaju informacije o mogućoj ugroženosti.

Pretnje

Žandarmerija je danas bezbedonosna sila u Srbiji, da li smatrate da pretnje vama imaju za cilj destabilizovanje te elitne jedinice?
-Naravno da svaka pretnja ima za cilj destabilizaciju elitne jedinice Žandarmerije, koja je u Srbiji faktor stabilnosti i bezbednosti građana.

U dokumentu VBA se pominje grupa navodnih albanskih trgovaca nekretninama koja dolazi u Niš radi prikupljanja obaveštajnih podataka o vama, dok druga grupa prati kretanje na jugu Srbije. Da li ima još grupa albanskih kriminalaca koje vas mogu ugroziti?
-Nažalost, Srbijom i susednim zemaljama kreću se različite kriminalne grupe sa različitim pretnjama i ciljevima. Na nama je da preduzmemo sve bezbednosne mere u skladu sa zakonom kako bismo identifikovali moguće članove takvih kriminalnih organizacija i sprečili njihovo delovanje.

Uhapsili ste pripadnike gnjilanske grupe, pronašli zaštićene svedoke koji su raskrinkali otmice Srba radi prodaje organa... Hoće li vas i Žandarmeriju ove pretnje omesti ili usporiti u obavljanju zadataka?
-Ništa i niko neće uspeti da osujeti Žandarmeriju u obavljanju zadataka dok ja rukovodim radom njenih pripadnika. Naprotiv, imaćemo još više snage i volje da sprovedemo pravdu.

Zbog čega ste postali trn u oku albanskim kriminogenim strukturama? Koji su najveći uspesi Žandarmerije otkad ste vi na njenom čelu?
-Teroristima i kriminalcima ćemo zauvek biti trn u oku i nepremostivi bedem za njihove aktivnosti na teritoriji Srbije, a i šire.

Atak i na građane
Da li smatrate da je ta pretnja atak na vas lično ili na mesto komandanta Žandarmerije?
-Biti komandant Žandarmerije je velika odgovornost prema građanima i njihovoj bezbednosti. Svaka pretnja upućena meni lično je i pretnja mestu komandanta Žandarmerije, a samim tim i pretnja bezbednosti svih građana Srbije.

Poslednji komentari
  • Dragisha Vreme: 28.10.2012 01:02h

    Kad su u Srbiji teroristi uradili sta? Ti sluze samo da paradiraju i budu skupo placeni!

  • maks Vreme: 28.10.2012 01:11h

    ne daj se majstore

  • nebojsa- Vreme: 28.10.2012 10:51h

    kada bi žandarmerija radila svoj posao,za narod a ne za političke stranke,onda ne bi bilo više provokacija i pretnji,sve dok je Kosmet okupiran od strane šiptarskih terorista,nema trajnog mira...ima nas dosta,koji bi se odazvali,eventualnom regrutovanju,u cilju oslobođenja Srbskih teritorija,imajte to u vidu..

  • haaaa Vreme: 28.10.2012 18:52h

    Haaaahaa da li ti smes da ides u kosovo samo idi ceka te slovo Z

  • Bebek Vreme: 29.10.2012 16:20h

    Junake, kao sto si ti Nebojsa mozes na kilo kupiti na veliko.Cim nesto splasne, ti ces vikat "bezi gu.ico, ili te ostavljam".I Nebojsa, nemoj tako jer Kosovo nije okupirano od siptarskih terorista, ona je oslobodjena od strane srbijanskih teroro-policajca, kao sto je ovaj Dikic. Kao bajagi uhapsio ljude, koji su trgovali organima, to se vise ne prodaje, a ti Nebojsa kupi ovo fol, jer je upravo za junake kao sto si ti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP