Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Fudbaler Branislav Ivanović svedočio na sudu

Terzić mi je kao rod

Autor: D. Ćuruvija i J. Petrović | 04.09.2012 - 22:07:00h | Komentara: 0

„Zahvalan sam Zvezdanu Terziću jer mi je transfer iz OFK Beograda u Lokomotivu iz Moskve bio najznačajniji potez u karijeri.

Imao tremu: Branislav Ivanović

Imao tremu: Branislav Ivanović | Foto: D. Milenković

Bila mi je čast i privilegija da igram za veliki klub kakav je OFK-a“, ovako je juče u Višem sudu u Beogradu svedočio Branislav Ivanović (28), prvotimac Čelsija i kapiten srpske fudbalske reprezentacije, na suđenju bivšem prvom čoveku FSS-a i „romantičara“ Zvezdanu Terziću (46), optuženom da je od njegovog transfera, kao i od transfera Vanje Grubača i Srđana Stanića, prisvojio oko četiri miliona evra. Pored Terzića, optuženi su i bivši direktor OFK-a Vladimir Bulatović i fudbalski menadžer Dražen Podunavac.


Poznati fudbaler na suđenje je zakasnio dvadesetak minuta, a u sudnicu je ušao zajedno s Terzićevim sinom.

- Zdravo, Bane! - pozdravio ga je Zvezdan Terzić, na šta je kapiten naše reprezentacije uz osmeh uzvratio: „Dobar dan“.

Ivanović je stajao iza pulta za svedoke, a prema njegovom ponašanju i tonu glasa kada je počeo svedočiti, bilo je primetno da ima tremu, a i glas mu je u nekoliko trenutaka zadrhtao.

- U klub me je 2004. doveo Zvezdan Terzić i ja sam njemu mnogo zahvalan. U početku se nisam snalazio u drugoj sredini, ali su se prema meni svi odnosili s poštovanjem i ja sam se tamo lepo osećao. Klub s Karaburme bio mi je kao druga kuća, a ljudi iz njega - druga porodica - rekao je Ivanović.

Pomogao bivšem igraču: Zvezdan Terzić

Pomogao bivšem igraču: Zvezdan Terzić | Foto: D. Milenković

U vezi sa spornim transferom 2006. u Lokomotivu, u vreme kada je Terzić bio na čelu FSS-a, Ivanović je naveo da nekadašnji prvi čovek „romantičara“ nije učestvovao u pregovorima, ali da mu je predložio prelazak u ruski klub. Kada su pregovori u Beogradu završeni, Terzić mu je, kako je naveo, poželeo sreću.


- Na moj lični zahtev u pregovorima je učestvovao menadžer Podunavac, jer sam želeo da me zastupa neko iskusan, da se stara o mojim interesima, dok je za Lokomotivu pregovarao menadžer Dejan Joksimović - rekao je Ivanović i dodao da je ugovor za Lokomotivu potpisao u Španiji, gde je ruski klub bio na pripremama.

Prema njegovim rečima, on nije znao da je njegov transfer rađen preko agencije „Gardijan vorld vajd“, te je objasnio da se fudbaleri mahom i ne interesuju za detalje ugovora.

- Ovo mi je bilo teže nego ijedna dosadašnja utakmica - po izlasku iz sudnice rekao je Ivanović okupljenim prijateljima u čekaonici.

Terzić i Ivanović nisu zajedno napustili Palatu pravde. Bivši predsednik FSS-a je zgradu napustio nekoliko minuta pre Ivanovića, koga je prijatelj odvezao na pripreme reprezentacije, koja u subotu igra prvu utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Svedoče Grubač i Baša

Fudbaleri Vanja Grubač i Marko Baša trebalo bi da svedoče 9. oktobra. Postupak je privremeno razdvojen protiv nekadašnjeg sekretara zajednice prvoligaša Milovana Nikodinovića, koji je teško bolestan jer mu je gangrena zahvatila desnu nogu, ali je moguće da se posle njegovog oporavka procesi ponovo spoje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP