Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODLUKE SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA

Tesla i Princip dobijaju spomenike, jeftinije bašte...!

Autor: Tanjug | 08.06.2015 - 16:47:00h | Komentara: 0

Skupština Beograda završila je danas sednicu na kojoj je, između ostalog, odlučeno da Nikola Tesla i Gavrilo Princip dobiju spomenike, da se prepolovi cena zakupa letnjih bašti, a potvrđen je i Sporazum o saradnji Beograda i Moskve.

Voli ceo Beograd, a najepša mu je Zvezdara

Okončana sednica, samo još da se odluke sprovedu | Foto: Mitar Mitrović

 
Sporazum, koji su 2. juna u Moskvi, potpisali gradonačelnici dva grada, Siniša Mali i Sergej Sobjanin, predviđa razmenu iskustava, znanja i informacija u razvoju gradske infrastrukture, oblasti elektronske uprave, poljoprivrede, zaštite živottne sredine, povećanje energetske efiikasnosti, zdravstvene i socijalne zaštite
Sporazum, takođe, predviđa i saradnju u oblasti nauke, obrazovanja, vaspitanja, dečje zaštite, preduzetništva, trgovine, kulture

Odlučeno je i da Beograd dobije spomenik Nikoli Tesli, koji će se nalaziti ispred Hrama Svetog Save, kao i spomenik Gavrilu Principu, koji bi trebalo da bude postavljen do 28. juna na lokaciji koju će naknadno saopštiti Odbor za postavljanje tog spomenika.

Treća beogradska gimnazija

Bista Borislava Pekića će krasiti dvorište Treće beogradske gimnazije | Foto: trecagimnazija.edu.rs

 
Odlukom odbornika, Borislav Pekić dobiće bistu u dvorištu Treće beogradske gimnazije, dok će na Novom Beogradu biti podignuta skulptura koja simbolizuje prijateljstvo dece i životinja.
Dobra vest za ugostitelje je da je cena zakupa letnjih bašti prepolovljena, sa ciljem da se poboljša poslovna klima na teritoriji grada i pruži podsticaj privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost. Izmenama Odluke o lokalnim i komunalnim taksama za teritoriju Grada Beograda, odlučeno je i da za 70 odsto budu smanjene cene za parkiranje vozila ispred hotela za potrebe hotela.

Gradski parlament je usvojio i plan detaljne regulacije Trga Slavija, prema kojem na tom beogradskom trgu ni nakon rekonstrukcije neće biti podzemnih prolaza.
Usvojeno je još nekoliko planova detaljne regulacije, kojima se uređuju komercijalna zona u Bubanj potoku, između obilaznice i planirane železničke pruge, deo Bloka 41a, naselje Altina 2.

Slavija

Slavija | Foto: G. Srdanov

 
Donete su i odluke kojima se stvaraju uslovi za proširennje toplovodne mreže i gašenje internih kotlarnica, a odluceno je i da se broj zamenika zaštitnika građana poveća sa tri na četiri. Konstatovana je i ostavka zamenika gradskog pravobranioca Gorana Kresovića, a na tu funkciju je izabrana pravnica Tatjana Grujić. Odbornici su odlučili i da bude pokrenut javni konkurs za izbor direktora Hipodroma Beograd, četvrti po redu.

Razmotrena je i promena odluke o privatizaciji Studija B, koja je usklađena sa izmenama Zakona o privatizaciji koji je predvideo da se procena vrednosti prilikom prodaje kapitala izvrši na dan 31. decembar 2014. godine, a ne 2013. kao što je to bilo u prethodnom zakonu. To je, kako je rečeno, tehnička izmena koja omogućava Studiju B, odnosno nezavisnim kućama, da procene vrednost i da sa tom početnom vrednošću može da se izađe s oglasom i oglasavanjem prodaje beogradskog javnog servisa.

Naredna sednica Skupštine grada biće održana oko 25. juna, kada će odbornici razmatrati rebalans budžeta za ovu godinu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP