Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RODITELJI MATURANATA:

Testovi ispita se moraju poništiti!

Autor: Ekipa Alo! | 21.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

Roditelji malih maturanata iz Novog Sada zatražili su da se rezultati prijemnih ispita za srednje škole ponište i da se deca upišu na osnovu proseka. Kao razlog za svoj zahetav roditelji su naveli krađe i preprodaje, greške u tipu tekstova, različite testove za decu koja su polagala na manjinskim jezicima i druge prijavljene nepravilnosti.

Deca koja su polagala na  manjinskim jezicima imala  su drugačije zadatke  iz matematike

Deca koja su polagala na manjinskim jezicima imala su drugačije zadatke iz matematike | Foto: Aleksandar Stanković

„Sve to nedvosmisleno dokazuje da su deca stavljena u neravnopravan polažaj i da nisu polagala pod jednakim uslovima”, napisali su roditelji u saopštenju za javnost.


„Dokazana neregularnost sa testovima iz matematike, pa potom i odlaganje testiranja, ponizili su našu decu, nas i ukazala na krupne sistemske nedostatke. Uprkos tome, naš stav je bio da deca treba da izađu na testiranje jer ih mi vaspitavamo da budu dobri i savesni građani naše države.
Sada država treba da pokaže ozbiljnost i odgovornost i poništi testove. Smatramo da nije toliko strašno što se pojavila ovakva greška, ali bi nacionalna tragedija bila da se ta greška ne ispravi i da se cela jedna generacija naše dece upropasti”, ocenili su roditelji. Kako se navodi, ovaj zahtev ima podršku udruženja roditelja, prosvetnih sindikata, međunarodnih institucija i uglednih pojedinaca.
Novosadskim roditeljima javljaju se roditelji sa teritorije cele zemlje, a dobili su i podršku roditelja čija deca nisu maturanti. Udruženje je pozvalo roditelje da im se pridružuju i dalje i javljaju na mejl: malimaturanti2013@gmail.com.
Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 21.06.2013 11:51h

    Ogromna podrska iz cacka. Ovo je zbog buducih maturanata ,madju kojima je i moj sin.

  • Sara Vreme: 21.06.2013 14:29h

    Ovo nije pošteno prema deci koja su polagala te testove do sada. Da li ste svesni koliko samo dece nije upisalo željene škole zbog rezultata ovih testova? Tada se niko nije setio da zatraži poništavanje rezultata. Deca jesu problematična, ali upravo ste vi, roditelji, krivi za to.

  • ljiljana Vreme: 22.06.2013 08:20h

    to sto su testovi procureli je strasno,a decu su po najvecoj vrucini ruzno receno strpali u skolske sale za fizicko ,gde je bilo vruce ,deca su padala unesvest,vrlo lose ,strasno.dajem podrsku roditeljima.

  • Istina Boli Vreme: 26.06.2013 00:20h

    Iza svega stoji cinjenica da su ucenici jako lose uradili testove i zato se toliko vice i zato toliko roditelji traze da se poniste rezultati. Prosek iz oba predmeta je ispod 10 bodova, u Novom Sadu cujem da je oko 4 bodova. Kazete da nije strasno sto se pojavila ova greska, ipak trazite ponistenje. Nacionalna tragedija nam je to da deca NE UCE. Roditelji podrzavaju svoju decu ali onda kada ne treba, a kada treba da se bave s njima nema ih. Spavaju, gledaju tv, itd. Svaka vam cast! Dolazite u skolu kada se svadjate za vecu ocenu poslednje nastavne nedelje. Uplasili su se svi koji su dobili Vukove diplome a nisu zasluzili jer su nastavnici pod pritiskom MORALI ispravljati ocene. Mala matura je prava slika znanja vase dece. Vasa borba je lazna!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP