Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Tića izašla iz bolnice!

Autor: M. Keranović | 28.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Osmogodišnja Tijana Ognjanović nakon duge dve nedelje izašla je iz bolnice u kojoj su joj urađene razne analize po protokolu teksaške klinike. Analize su neophodne kao priprema za transplantaciju srca, a mala Tića ih je stojički podnela, kao i sve do sada, saopštila je preko „fejsbuka“ porodica Ognjanović.

Hrabro malo srce: Tijana na odeljenju intenzivne nege

Hrabro malo srce: Tijana na odeljenju intenzivne nege

Oni su istakli da će se sledeće nedelje sastati bord koji čine lekari iz transplantacionog tima i na osnovu pristiglih rezultata izvršenih analiza, konačno, malu Tiću staviti na listu čekanja.


- Nadamo se da će njeno zdravstveno stanje u narednom periodu biti stabilno i da će neophodni organ čekati u blizini bolnice, što je svima nama u interesu, pre svega kako bi u najboljem mogućem stanju dočekala presađivanje organa, a sa druge strane i zbog ogromnih troškova koje boravak u bolnici podrazumeva - naveli su roditelji male Tiće, koju su putem FB stranice uputili veliki pozdrav iz Hjustona, ali i objavili fotografije tokom Tijaninog boravka u bolnici.

Tića sa doktorom Prijićem i sestrom Mijom

Tića sa doktorom Prijićem i sestrom Mijom

Oni su kazali i da prema nezvaničnim informacijama koje su dobili od finansijske službe TCH, za vreme boravka u bolnici, od položenog depozita, već je skinuto neverovatnih 100.000 dolara.


- Kako se radi o nezvaničnoj informaciji, sledeće nedelje ćemo dobiti tačan presek finansijskog stanja, odnosno onog što je urađeno do sada, a koji ćemo objaviti na FB stranici - rekli su oni.

Ognjanovići su se još jednom zahvalili svima koji su pomogli i nastavljaju da pomažu Tijani.

Spava okružena igračkama

Spava okružena igračkama

- Zahvaljujemo se lekarima sa teksaške klinike, koji su uložili neverovatne napore kako bi popravili Tijanino zdravstveno stanje, narušeno pre svega dugim letom do Hjustona. Hvala i našem doktoru Sergeju Prijiću, sa Instituta za majku i dete, koji je svakodnevno bio uz Tijanu i na profesionalan način prezentovao njenu istoriju bolesti. Zahvalnost dugujemo i vama, dragim prijateljima, bez kojih Tijana ne bi dobila mogućnost za vrhunsku negu - piše porodica Ognjanović.


Posle terapije oseća se mnogo bolje

Posle terapije oseća se mnogo bolje

Oni su naglasili da je još jedan mali korak napravljen ka cilju, da nastavljaju dalje polako, ali sigurno.


- Dug put nam predstoji, ali vas uveravamo da sigurno nećemo odustati, jer znamo da na tom putu nećemo biti usamljeni - istakli su oni.

Čestitke za Uskrs

Učenici drugog razreda OŠ „Ćirilo i Metodije“ iz Beograda odlučili su da maloj Tijani napišu drugarska pisma i uskršnje čestitke. - Deca su već svoj novac od novogodišnjih čestitki uplatili Tijani na račun, a sada žele da joj pošalju čestitke za praznik. Već u ponedeljak šaljemo više od 30 pošiljki na adresu bolnice u Hjustonu - kaže učiteljica Slavica Borisavljević.

Poslednji komentari
  • milena Vreme: 28.04.2013 09:44h

    nije tesko biti plemenit i biti od koristi drugom.zivot i ovako uludo prodje,radujem se svakoj akciji koja na bilo koji nacin pomaze bolesnoj deci i sirotinji.svaka vlada je toliko uludo potrosila novaca na koje cega.da je tim novcem ulagala u bolnice daleko bi laksa situacija bila.nazalost previse su bili okupirani sobom,da se nisu obazirali na vapaje i molbe....i zaista da nam deca ne umiru zbog nemanja para.ima novaca...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP