Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SPREMNA ZA PUT U HJUSTON PO NOVO SRCE

Tijana Ognjanović: Mama, mogu li da ponesem mog plišanog bambija?

Autor: R. Kantar | 04.04.2013 - 09:27:00h | Komentara: 7

''Moja ćerka zna da se operacija bliži. Ne plaši se. Ovih dana ne oseća se baš najbolje. Otečena je i umorna, ali ona kaže da je dobro'', priča za ''Alo!'' Jelena Ognjanović, majka male Tijane.

Mala Tijana sa majkom Jelenom Ognjanović

Mala Tijana sa majkom Jelenom Ognjanović

- Tijana zna da smo uplatili novac i da se operacija približila. Međutim, ne plaši se. Uzbuđena je, ali i srećna! Jedva čeka da krenemo za Hjuston... Već smo, maltene, počeli da se pakujemo. Stalno me pita: ''Mama, da li ću moći u avion da unesem mog malog bambija?'', omiljenu plišanu igračku sa kojom spava - priča za ''Alo!'' Jelena Ognjanović, majka osmogodišnje Tijane, za čije se srce ovih dana borila cela Srbija. Jelena otkriva za naš list i da je njen suprug Nebojša juče uplatio oko 390.000 evra depozita dečjoj bolnici u Hjustonu, te da malu princezu od transplantacije srca deli još jako malo.

- U američkoj ambasadi u sredu smo podneli dokumentaciju za vizu. Iako je procedura dugotrajna i komplikovana, nadamo se da nećemo tako dugo čekati i da će nas već možda u četvrtak ili petak zvati iz ambasade na razgovor. Nakon toga sve zavisi od procene lekara da li je Tijanino zdravstveno stanje dovoljno dobro da izdrži tako naporan i dug let. Nažalost, zbog atmosferskog pritiska, koji joj ne pogoduje, Tijana se ovih dana ne oseća baš najbolje. Otečena je i umorna... Međutim, ona kaže da je dobro. I ja joj verujem. Videćemo šta će lekar danas reći. Što se Tijane tiče, ona se već pakuje polako. Jedini problem koji trenutno ima je koje će igračke da ostavi kući... - navodi Jelena, prisećajući se pakla koji su prolazili prethodnih meseci.

- Uopšte nisam plakala ovih meseci iako sam konstantno pod neverovatnim stresom. Sve vreme razmišljala sam samo o jednom: ''Moje dete ne sme da umre zbog nedostatka novca. Kako znam i umem, novac moram da stvorim za nju. Sve ostalo je u božjim rukama'' - zaključuje Jelena. Inače, iako je, zahvaljujući brojnim estradnim umetnicima, biznismenima, sportistima i običnim građanima prikupljen novac za depozit bolnici, Tijani je za operaciju potrebno još oko 105.000 evra. Zahvaljujući ''Telekomu'', koji je otvorio humanitarnu liniju za Tijanino srce, svako
ko želi da pomogne može poslati SMS na broj 3243. Poruka može biti prazna ili sadržati bilo koji simbol. Cena poruke je 100 dinara.
Novčanu pomoć možete uplatiti na žiroračune Komercijalne banke na ime:
Tijana Ognjanović, Roze Luksemburg 35, 11000 Beograd.

Dinarski račun: 205-9011004816395-73
Devizni račun: SWIFT: KOBBRSBG, IBAN: RS35205903101860366239.

CSKA donirao 100.000 dolara, FK Partizan utakmicu!


Neverovatna vest juče je pred zaključenje ovog broja došla i moskovskog košarkaškog kluba CSKA! Naime, glumac Branislav Trifunović putem tvitera obavestio je javnost je, zahvaljujući našim igračima Nenadu Krstiću i Milošu Teodosiću, taj klub prikupio 100.000 dolara (oko 78.000 evra) za
operaciju male Tijane Ognjanović. Humanitarnoj akciji pridružio se i klub FK Partizan, koji je odlučio da sav neto prihod od utakmice Partizan-Vojvodina koja je na programu u nedelju u 19 sati donira za Tijanu kako bi
joj ''produžili i omogućili lepši život''.

Krstić

Nenad Krstić | Foto: Marko Metlaš

Teodosić

Miloš Teodosić | Foto: Oksana Krutenjuk

Uključio se i predsednički par


I predsednik Srbije Tomislav Nikolić i prva dama Dragica priključili su se juče humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za Tijaninu operaciju. Oni su uplatili identičan iznos iz svojih ličnih primanja, poručeno je iz kabineta predsednika Srbije.

Tomislav i Dragica Nikolić

Tomislav i Dragica Nikolić | Foto: FoNet

Poslednji komentari
  • Љиљана Vreme: 04.04.2013 10:22h

    Овом анђелу желим срећан одлазак и још срећнији повратак.

  • Tina Vreme: 04.04.2013 12:46h

    Posto nisam upucena da li ce mala Tijana da se preveze specijalnim airambulance ili obicnom linijom? ukoliko je u pitanju ovo drugo onda bi bilo jako humano da se ukljuci JAT i donira prvu klasu Tijani i pratnji , zbog komfora i udobnosti leta,preko svojih partnera (swiss, lufthansa....) do Hjustona, jer ne mogu da zamislim kako bi Tijana podnijela put u ekonomskoj klasi bilo koje linije.

  • mira Vreme: 04.04.2013 12:48h

    Izdrzaces ti to znam ja da si ti najhrabrija devojcica!<3 Samo napred!

  • Nada! Vreme: 04.04.2013 14:26h

    BRAVO SRBIJO !!

  • Момир Vreme: 04.04.2013 22:30h

    Покренимо захтев да влада уступи свој, односно народни авион да нашу Тијану одвезе до Америке. Зар ће мо дозволити да се детету у класичном авионском путу погорша стање. Хајте народна владо учините још нешто за свој народ, боље речено за нашу Тијану. Реагуј брзо Томиславе Николићу.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP