Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HUMANITARNA AKCIJA

Tijana probudila humanu Srbiju!

Autor: S. Đ. - R. K. | 25.03.2013 - 07:56:00h | Komentara: 1

Humanitarne akcije i apeli za pomoć da osmogodišnja Tijana Ognjanović dobije novo srce počeli su da daju razultate, ali je devojčici, nažalost, sve gore. Stomačić joj otiče, a telo dosta zadržava vodu. Zbog straha od bakterija i virusa, roditelji više nikog ne puštaju u kuću, rekla je za “Alo!” Sandra Kovačić, majka Tijanine školske drugarice.

Do sada prikupljeno 300.000  evra, a potrebno je ukupno  790.000 evra: Tijana Ognjanović

Do sada prikupljeno 300.000 evra, a potrebno je ukupno 790.000 evra: Tijana Ognjanović

Ona ističe da je tokom prošle nedelje na račun za pomoć Tijani leglo oko 50.000 evra, tako da se na njemu sada nalazi oko 300.000 evra potrebnih za operaciju u Hjustonu, koja košta oko milion dolara (790.000 evra).


Račun za pomoć


Podsećamo da, ukoliko i vi želite da pomognete maloj Tijani, novac možete uplatiti na račune Komercijalne banke, na ime Tijana Ognjanović, Roze Luksemburg 35, 11000 Beograd. Dinarski račun: 205-9011004816395-73. Devizni račun: SWIFT: KOBBRSBG; IBAN: RS35205903101860366239.

- Bitno je da se stvari pokreću i da poznate ličnosti, poput Ramba Amadeusa i Sergeja Trifunovića, planiraju nove humanitarne akcije, a finansijsku pomoć je obećao i gradski Sekretarijat za socijalnu zaštitu. Očekujemo da na račun legne novac od koncerta Aleksandre Radović, ali i presostala sredstva od akcije Sergeja Ćetkovića koja “Siti rekords” još nije uplatio - navela je Sandra, koja napominje da su sa njom svakodnevno u kontaktu Vuk Jeremić, predsednik Generalne skupštine UN, i njegova supruga Nataša, koji intenzivno pokušavaju da nađu način da Tijana što pre ode na transplantaciju.

Sandra navodi da, od kako je pokrenula akciju da se pomogne maloj Beograđanki, više puta je bila dirnuta postupcima “običnih” ljudi.
- Više puta su mi na vrata kucale bake iz kraja, koje me prepoznaju. One nemaju mnogo para, ali žele da pomognu. Dođu sa 100 dinara i izvinjavaju se što nemaju više. Ipak, najviše su me odušljevala deca, Tijanini drugari iz škole, prvačići. Kad god me sretnu na ulici, pitaju za nju.
Oni su organizovali razne akcije: predstavu, bazar na kojem su prodavali figure od gline i plastelina koje su sami pravili... - priča Sandra. Najviše emocija je probudio jedan mališan koji ju je pitao da li ljudi hoće da pomognu Tijani. Kada sam mu odgovorila potvrdno, okrenuo se mami i rekao: “Mama, baš je ovaj svet lepo mesto”.
Poslednji komentari
  • Nemanja Vreme: 04.04.2013 16:40h

    ! ! ! ! ! APEL DRZAVI ! ! ! ! ! ... PREKO PARKING SERVISA, SAOBRACAJNE I KOMUNALNE POLICIJE: DA SE SAMO JEDAN DAN U MESECU ODREKNU NAPLACIVANJA KAZNI, I SVE UPLATE TOG DANA PREUSMERE U HEMANITARNE SVRHE! MESEC APRIL NEKA BUDE U ZNAKU MALE TIJANE OGNJANOVIC!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP