Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIREKTOR RTS-A O UKIDANJU TV PRETPLATE

Tijanić: Neće biti novih domaćih
serija, ni sporta, a ni filmova!

Autor: Beta | 30.03.2013 - 13:41:00h | Komentara: 7

Direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić izjavio je danas da je najavljeno finansiranje javnog servisa iz državnog budžeta jedino efikasno rešenje, ali je dodao da će RTS stagnirati jer će budžet biti "krizni", a ne razvojni.

Džentlmen:  Aleksandar Tijanić

Aleksandar Tijanić

"U naredne tri godine javni servis će stagnirati i moraće da pojeftini proizvodnju, što znači da neće biti ni novih domaćih serija, ni sporta, ni filmova, ni ambicioznih projekata", rekao je Tijanić agenciji Beta povodom najave da će pretplata biti ukinuta i da će RTS preći na isključivo finansiranje iz državnog budžeta.

"Sledeće tri godine će javni servis stagnirati i preći će nas komercijalne televizije sa svim posledicama koje iz toga proizilaze", ocenio je direktor RTS.
Tijanić je rekao da je RTS još pre nekoliko godina predložila da zbog krize pređe na finansiranje iz državnog budžeta tokom dve ili tri godine, ali je problem takvih budžeta što oni nisu "razvojni, nego krizni".
"Većina normalnih zemalja finansira javni servis pretplatom", rekao je Tijanić i dodao da je u Srbiji, međutim mali procenat naplate pretplate, osim u Beogradu i Novom Sadu.
Mesečna pretplata za RTS biće ukinuta, a javni servis će se naredne tri godine finansirati iz državnog budžeta, objavio je dnevni list "Danas" u vikend-izdanju.
Prema saznanjima tog lista, to je odlučio prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, pošto je nedavno odbacio predlog da se pretplata za RTS naplaćuje preko poreza na imovinu.

Povezane vesti:

Poslednji komentari
  • uros Vreme: 30.03.2013 14:03h

    NIKAD NOVIH NIJE NI BILO GOSPODINE TIJANICU!UVEK SE ISTO VRTI U KRUG ;KA SAD BOLJI ZIVOT!KUPICE DRUGI KANALI NOVE TV SERIJE I FILMOVE;PA CEMO IH TAMO GLEDATI!NECEMO ZAVISITI OD VAS!!

  • nikola Vreme: 30.03.2013 14:12h

    Neka mi neko odgovori koliko ima zaposlenih u javnom servisu , ps. to je najveci problem sto se svaki budzet biti ne razvojni kako na RTSu tako u svim javnim preduzecima ,preko JATa pa nadalje i kada Bajatovic prestane da prima preko 2.7 miliona dinara mesecno u Srbija sasu i u nekoliko upravnih odborima , N A R O D vam gladuje u 21 veku opametite se jednom.

  • dramoser Vreme: 30.03.2013 14:24h

    pa dobro ... verovatno ni Tijanic nece vise biti direktor ?

  • Čedomir Cvetković Vreme: 30.03.2013 14:41h

    Tijanić ucenjuje državu izazivajući protest javnosti što neće biti ni novih serija, ni sporta, ni filmova. Pa, sport,i filmove i neke serije imamo i na komercijalnim tv stanicama. A šta će sa "nerazvojnim" državnim parma da nam pruža RTS i RTV? Valjda onaj koji daje novac, treba i da propiše šta se sa tim parama mora da ponudi gledaocima. Tijanića treba najnuriti i dovesti kompetentnu ličnost koja će reorganizovati i smanjiti mamutski broj zaposlenih na RTS i RTV. Valjda će novo rukovodstvo jednog dana da nam saopšti kako su sredstva od pretplate i reklama trošena. Neko će sigurno doći ina informativni razgovor.

  • gago Vreme: 30.03.2013 16:00h

    Nisi zadovoljan jer za pare iz budzeta moras da polozis racun a ovako?Uostalom ko tebe pita,mislis da si nezamenljiv.Vreme je da se Titovi pioniri pomaknu da naprave mesta nekim novim sposobnijim i nadam se postenijim pionirima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP