Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POŽALIO SE

Tijanić: RTS je postao socijalna ustanova!

Autor: Fonet | 15.08.2013 - 11:14:00h | Komentara: 8

Kad je već upropašćena pretplata, bolje je da idemo na budžet, uz evropski monitoring sistema, izjavio je za NIN generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić i upozorio da je druga varijanta da Javni servis proglasi bankrotstvo početkom jeseni.

Džentlmen:  Aleksandar Tijanić

RTS hoće novac bez uslova: Aleksandar Tijanić

"Jer, ja sad ne vidim kako ćemo isplatiti sledeću platu. Vlada nam daje pomoć od 1,7 miliona evra mesečno, a naša plata je 2,6 miliona evra", objasnio je Tijanić.
Upitan kako će i kada RTS vratiti tu pozajmicu, Tijanić je odgovorio: "Nikada. Neka dođe Dačić i zapleni kamere".
"Možemo da živimo sa 80 miliona evra plus do 20 miliona od marketinga. Sa suženom proizvodnjom i socijalnim programom za oko hiljadu ljudi, možemo da preživimo i sa 70 miliona, plus 15 od markatinga", napomenuo je Tijanić, govoreći o godišnjim troškovima Javnog servisa.
On je konstatovao da Srbija u budžetu nema toliko za RTS i predvideo da će budžetsko finansiranje RTS "verovatno" biti praćeno nekim zahtevima one vlade koja bude na vlasti.
Zato u zakon, prema njegovim rečima, moraju da se ugrade elementi koji će štititi bezbednost kuće i obezbediti stabilnost.
Novac ne sme da bude vezan ni za jedan uslov, naglasio je Tijanić, objašnjavajući da on mora da ima protočan i jasan put, kao kroz bojler.
To su uslovi da neke buduće uprave i direktor mogu da urade obnovu RTS, ocenio je Tijanić, "jer hteli-ne hteli, mi smo u uslovima krize postali socijalna ustanova".
Posle prelaznog dvogodišnjeg budžetskog finansiranja RTS, Tijanić se zalaže uvođenje "neke vrste obavezujuće naknade", u vidu pretplate čije će plaćanje biti zakonska obaveza.
Poslednji komentari
  • gago Vreme: 15.08.2013 11:31h

    Pa podnesi ostavku ako je tako lose.Cvrc, ne ide ti se ili nisi jos precesljao sve kompromitirajuce papire.

  • Arsa Vreme: 15.08.2013 11:43h

    G.Tijanicu,smanjite broj zaposlenih. Ziku Sarenicu posalji kuci da vezba scenski hod i da nauci da sastavi prosto-prosirenu recenicu,V.Dedic posalji kafanu,jer "Balkanska" je uzas. Z.Stanojevica posalji....ma samo sto dalje od nas,pa makar u tvojoj basti... Namnozilo se tamo puno njih,bespotrebno...

  • dejan Vreme: 15.08.2013 12:03h

    Tijanicu,potrudite se jednom da sami stvarate novac vasim marketingom gde rade mnogo ljudi,smanjite platu vama i vasim miljenicima.Objasnite mi zasto dopisnistvo na jugu Srbije ima 15 radnika,koji samo ispijaju kafe po kaficima u radnom vremenu?

  • DR Gane Vreme: 15.08.2013 12:24h

    A kao biće veliki gubitak ako propadne RTS koju koliko ja znam gleda veeeeeoma mali broj građana !!I što već jednom neko ne smeni ovoga umišljenog klovna - ,,direktora sa srednjom školom,,? RTS će da bankrotira ali nikako i Tijanić , interesantno za novinare istraživače !!!!

  • goksi Vreme: 15.08.2013 14:02h

    Ne gledam RTS ali jedan dan sam gledao drugi program RTS i bio sam zadovoljan. Tu je bilo za svakoga ponešto. Baš sam se izenadio.ss

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP