Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPA, BATO!

Tijanićevim miljenicama skresane plate na RTS!

Autor: Kurir | 24.11.2013 - 10:45:00h | Komentara: 37

Prvi čovek Radio-televizije Srbije nije odobrio predložene stimulacije Tijanićevim omiljenim voditeljkama Maji Nikolić, Nataši Miljković, Oliveri Kovačević i Maji Žeželj.

Voditeljke ostale bez bonusa

Voditeljke ostale bez novčanog bonusa: Žeželj, Miljković, Kovačević i Nikolić

Nikola Mirkov, v. d. direktora Radio-televizije Srbije (RTS), odbio je da potpiše predložene stimulacije uz platu koje je Aleksandar Tijanić svakog meseca davao svojim miljenicima. Među njima su autor „Žikine šarenice“ Živorad Nikolić, kao i voditeljke Nataša Miljković, Maja Nikolić, Olivera Kovačević, Maja Žeželj, koje su u RTS prozvali „crne udovice“.

Astronomske plate
Zbog toga je nastao opšti haos na ovoj televiziji, a prema rečima dobro upućenog izvora, Mirkov je rešio da zavede red u Javnom servisu Srbije, što preplaćenima ne odgovara.

Nikola Mirkov

Nikola Mirkov | Foto: Miloš Perić

- Novi direktor je počeo od smanjenja astronomskih plata. Zahvaljujući tome što je Tijanić pojedine ljude gurao i štitio, oni su imali neverovatne prihode. Mesečno su dobijali varijable na platu i stimulacije koje su zbirno išle i do nekoliko hiljada evra - priča izvor Kurira.

Ipak, dodaje, tome će doći kraj.
- Mirkov je odbio da potpiše te stimulacije, a planira da poveća plate radnicima koji vredno rade, a primaju 20.000 ili 25.000 dinara. Takođe će pooštriti kontrolu zaposlenih koji zabušavaju - dodaje izvor.

Maja Žeželj

Maja Žeželj

On dodaje da je problem u RTS i to što honorarci rade po dve godine, a da ne dobijaju isplate.

Po dnevniku 50.000 dinara
Među Tijanićevim miljenicama je i voditeljka dnevnika Maja Žeželj, koja je - prema rečima našeg izvora - za vreme Tijanićevog šefovanja dobijala posebne bonuse.
- Maja Žeželj je za jedno vođenje dnevnika dobijala bonus od 50.000 dinara. Tako je ova petorka miljenika imala mesečna primanja kojima može da se kupi jedan solidan polovan automobil - kaže naš izvor.
Međutim, Maja Žeželj nije bila raspoložena da razgovara o svojoj plati, čak je bila zaprepašćena zbog našeg poziva.

Maja Nikolić RTS

Maja Nikolić | Foto: Nemanja Kostić

- Vi stvarno mislite da ću ja da razgovaram sa vama o mojoj plati?! Nemam komentar - oštro je rekla Žeželjeva.Maja Nikolić i Nataša Miljković se nisu javile na telefon do zaključenja broja.

Jedan od razloga povremenog kašnjenja plate zaposlenima u RTS su serije Radoša Bajića.
- Kad treba da se isplati velika suma za Bajićeve serije, zaposlenima u RTS obavezno kasni plata - zaključuje izvor Kurira.

Žika Nikolić i Olivera Kovačević ne znaju za smanjenje!

Olivera Kovačević

Olivera Kovačević | Foto: Nebojša Marković

Autor i voditelj „Žikine šarenice“ Živorad Nikolić kaže da ne zna za bilo kakvo smanjenje, ali je priznao da je imao dodatak na platu.

- Ne znam da li je direktor odbio da potpiše te stimulacije. Otkako je on v. d. direktora, mi nismo imali uplate. Dosad sam imao varijabilan deo kao dodatak za ta četiri sata koja radim, ali to nije bilo ovo o čemu vi pričate. Za druge ne znam - rekao je Nikolić.

Voditeljka Olivera Kovačević kaže da se njena plata nije menjala.

- Moja plata je još ista kao što je bila za vreme Aleksandra Tijanića - kratko je odgovorila Kovačevićeva.

Poslednji komentari
  • Stevan Vreme: 24.11.2013 11:09h

    Kralj je mrtav! Živeo kralj!

  • aca, niš Vreme: 24.11.2013 11:22h

    И сада од мене тражите да плаћам претплату. Жика прима варијабилу за четири сата рада, машала; Жежељка 50 хиљадарке за 71 реченицу у вечерњем дневнику; а плејада плавуша стимулацију имају већу од просечне плате. А баш су се умориле и "зарадиле" је. Шта да кажу паори, рудару, металостругари. . . Време је да и овоме дође крај. Куда идеш Србијо, бре?

  • Nada Vreme: 24.11.2013 11:45h

    Шта рећи?Знам једино да сам очекивала дан кад ће се разоткрити неке и обелоданити истине о крађи...Рецимо одрадила сам целу емисију о Сплаварима на Дрини а нису хтели да ме покажу макар као сарадника,дали су ме једино поред споменика (крајпуташа)мог прадеде и деде и пустили једно 20 секунди да нешто кажем на крају емисије...И сада то врте често ,мислећи да ћу бити задовољна само тим што ме народ препознаје на ТВ-у...Изгледа да ме сматрају глупом...

  • Milica Vreme: 24.11.2013 11:45h

    Zelim ovom Gdinu da uspe u nameri da smanji plate ovima koji su bili zasticeni kao beli medvedi. Da li je normalno da drugi grcaju sa dvadesetak hiljada a da dame imaju ovako astronomske plate! Kako ih nije bilo sramota da uzimaju takve novce dok su drugi imali mizeriju. Samo napred, i iskorenite sve to sto nije u redu! Jadan narod je grcao da bi placao preplatu, drugi nisu imali ni za osnovne potrebe a doticne su mogle od njihove varijabila i plate da obidju najbolje destinacije u svetu, kupuju automobile i raskosno zive! Bas mi je drago ako je ovo tacno! Nisu samo u televiziji ove tri cetiri primadone glavne.Zao mi je Tijanica kao coveka, ali ovo iskorenite i dovedite u normalu.

  • momazver Vreme: 24.11.2013 12:12h

    Ovaj covek/Mirkov/ je intelektualac i zna koliko su TACNO *teski kvaliteti crnih udovica*,za koje se pokojnik hvalio ..*da ih ima na lancu..*. Problem je bio u tome sto TO NISU BILE NJEGOVE PARE, ali polozaj i osionost su mu to omogucavali i zbog toga NAJMANJE 1000 honoraraca NIJE MOGLO DA PREHRANJUJE PORODICE..jer javna je tajna da novinari RTS-a malo rade,za jos manje plate,pa posao u nadi i ludosti da ce uci u tu kucu/RTS/ OBAVLJAJU HONORARCI..A Zika Seljak..on je zalutao u pricu,iako ,istina donosi pare kuci /RTS-u/ najvise kao propagandista.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP