Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAPOKON

Tijanin zakon u martu pred poslanicima!

Autor: tvbest | 20.01.2015 - 17:49:00h | Komentara: 0

Tijanin zakon će se u poslaničkim klupama naći u martu, a kada bude usvojen biće deo Zakona o policiji, potvrđeno je danas ekskluzivno za Best portal.

Inicijativu da se ovaj zakon nađe u Skupštini pokrenuo je narodni poslanik Saša Mirković, koji je i predao u skupštinu Predlog za izmenu Zakona o policiji, Član 72 Republike Srbije.

Mirković je takođe dodao da će "Tijanin zakon" podržati i poslanički klub Srpske napredne stranke.
„Izmene Zakona o policiji, Član 72 biće u martu mesecu u Skupštini, biće upućene u Ministarstvo unutrašnjih poslova na usaglašavanje, a nakon toga očekujem da ga u najkraćem roku usvojimo i donesemo“, rekao je Mirković i dodao da je jasno je da ovakve izmene zakona podrazumevaju veće resurse i opterećenje na policiju,ali da je usvajanje ovog zakona preko potrebano.
"Jasno je da mi možda ne možemo da sprečimo svaki zločin, ali je naša obaveza da učinimo sve što je u našoj mogućnosti da deci koja se nađu u takvim nesrećnim situacijama napravimo veće šanse da za život i da se borimo za svakog od njih. Kao političar, ali pre svega kao otac dvoje dece smatram da potraga za nestalim detetom mora da krene odmah, ne sme se čekati da istekne 48 sati“, dodao je Mirković.
POTRAGA ZA NESTLIM DETETOM KREĆE ODMAH
Po „Tijaninom zakonu“, kako su inicijatori ove izmene nazvali ovaj zakon, predviđa se da potraga za nestalim detetom počinje odmah po prijavi roditelja a ne da se, kao sada, čeka da protekne 48 sati. U potragu bi se odmah uključile sve raspoložive policijske službe, kao i operativci Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP