Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAŠA RADULOVIĆ OŠTAR:

"To što Vlada radi sa Železarom je cirkus!"

Autor: | 25.02.2015 - 15:35:00h | Komentara: 0

Bivši ministar privrede Srbije, Saša Radulović, ocenio je da su rešenja koja Vlada Srbije najavljuje za Železaru "Smederevo" "cirkus i zamajavanje građana".

Saša Radulović / Foto: Emil Čonkić

Saša Radulović / Foto: Emil Čonkić

 

- Ta navodna briga za zaposlene je velika rupa u budžetu i nastavak arčenja novca. U Železaru treba uvest red i ja sam kao ministar privrede pokušao da uvedem red, ali (tadasnji prvi potpredsednik Vlade Aleksadar Vučić)  to nije dozvolio - rekao je Radulović agenciji Beta.

Radulović je podsetio da je Vučić u januaru 2014. zaustavio uvođenje reda u Železaru, time što je sprečio usvajanje zakona o stečaju i prvatizaciji koje je predložilo tadašnje Ministarstvo privrede na čijem je bio čelu.
 - To nas košta svaki dan. Za ove dve i po godine na Železaru je "slupano" preko 210 miliona evra. Sreća pa je Vučić ukupno uštedeo 210 miliona evra na penzijama pa može da plati javašluk u Železari - rekao je bivši ministar privrede i čelnik pokreta "Dosta je bilo".
Nakon što su propali pregovori sa američkim Esmarkom o prodaji 80 odsto kapitala Železare "Smederevo", Vlada Srbije pokušava da pronađe rešenja za nastavak rada te čeličane sa 5.000 zaposlenih angažovanjem profesionalnog poslovodstva kroz menadžment ugovor.
Vlada Srbije preuzela je Železaru "Smederevo" početkom 2012. do Ju-Es stila za jedan dolar, pošto se ta američka kompanija povukla iz Železare posle devet godina zbog gubitaka.
Radulović je dodao da je pitanje za direktora Žležare i Vučića: Šta ste radili dve i po godine?".
 - Ovaj dirketor koji se sad javlja po medijima je taj koji nije hteo da popiše imovinu, da utvrdi obaveze, da se napravi neki poslovni plan. On je jedan od prvih koji bi dobio otkaz da su prošli zakoni o privatizaciji i stečaju, koje smo predali u Skupštinu u januaru 2014. - rekao je lider pokreta "Dosta je bilo".
Na pitanje da li Železara "Smederevo" može da preživi, Radulović je rekao da to ne može da kaže "ovako ad hok", već da se o tome može govoriti nakon što se utvrdi stanje i napravi poslovni plan.
 - Ja bih želeo da može, ali to nije nešto što možete "ad hok2 da kažete - rekao je on.
Kako je istakao Radulović da je urađeno ono što je predlagao kao ministar privrede "do sada bi već imali utvrđeno stanje u Železari".
 - U Železari postoje dva problema, jedan je socijalni, a drugi je ekonomski. Ta dva problema treba razdvojiti, socijanim problemom se bavi Ministarstvo za rad, a ekonomskim problemom Ministarstvo privrede - rekao je on.
Tu se, porecizirao je, piše poslovni plan, utvđuje kolike su investicije potrebne, radi analza tržišta, onda se utvrđuje i koliko je zaposlenih potrebno.
 - To je plan restrukturianja. To niko nije uradio, nego sad opet očekujemo neke čudotvorce koji će da dođu i u tom haosu koji im dajemo da uvode red - rekao je lider pokreta "Dosta je bilo" i bivšiministar privrede Saša Radulović.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP