Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LISTA NAJLEPŠIH LIDERA SVETA

Toma lepši od Kim Džong Una!

Autor: Ivana Kljajić | 26.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Srpski predsednik završio na neslavnom 136. mestu, daleko iza Kolinde i Mila.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: Milorad Milanković

Srpski predsednik Tomislav Nikolić očajno se kotira na najnovijoj listi najzgodnijih svetskih lidera. Na spisku 197 fizički poželjnih predsednika, premijera, kraljeva, kraljica i ostalih vlastodržaca, Nikolićevo ime našlo se tek na 136. mestu, što je najlošiji plasman među liderima u regionu.

Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović | Foto: Profimedia

Zanosnost nove hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović primetili su i autori ove zanimljive liste na internet stranici “Hottest Heads of State” i ona je kod njih zaradila visoko deveto mesto, dok je crnogorski premijer Milo Đukanović ušao u top 40. Iz Bosne je zapažen jedino predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić, koji je plasiran na 78. mesto, a iz Makedonije premijer Nikola Gruevski, koji je zauzeo 117. poziciju. Jedini lider iz regiona koji je gore prošao od našeg Nikolića je slovenački premijer Miro Cerar (162. mesto).
- Građani su predugo vremena bili pod tiranijom neatraktivnih lidera - poručuju kreatori ove liste, uz nadu da će na ovaj način povećati svest o ovom problemu i navesti građane da se pobune i traže atraktivnog lidera.

Kim Džong Un

Kim Džong Un | Foto: Profimedia

Prema njihovom izboru, najzgodniji lider na svetu je kralj Butana Džigme Hesar Namgijel Vangčuk, drugi na listi je predsednik Meksika Enrike Penja Njeto, a treći kralj Španije Felipe VI.

Džigme Kesar Namgiel

Džigme Hesar Namgijel | Foto: Profimedia

Predsednica Argentine Kristina Kiršner je kao četvrta najbolje plasirana među damama. Nemačka kancelarka Angela Merkel je tek stota, a ispred nje je kraljica Elizabeta Druga, koja je osvojila 85. mesto. Novi grčki lider Aleksis Cipras ušao je u prvih deset, američki predsednik Barak Obama je na 14, premijer Albanije Edi Rama na 22, a predsednik Rusije Vladimir Putin na 32. poziciji.
Zakucan na poslednjem, 197. mestu, jeste severnokorejski diktator Kim Džong Un.

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: Nenad Mihajlović

Možemo samo da sanjamo Tadićevo 26. mesto
Srbija se u prethodnim godinama, dok je šef države bio Boris Tadić, visoko pozicionirala na listi “Hottest Heads of State”. Tako je, na primer, 2009. Tadić podigao Srbiju na 26. mesto. U konkurenciji regionalnih lidera iznad njega je, potpuno nezasluženo, bio samo tadašnji premijer Slovenije Borut Pahor.

Poslednji komentari
  • Pera Bandera Vreme: 26.07.2015 13:21h

    I ova lista, kao i sve drugo na ovom svetu, je čista, tj. prljava politika! Možda Nikolić nije baš neki lepotan, ali za svoje godine je veoma zgodan čovek, a gospođa Merkel koja se nalazi daleko ispred njega, je sve drugo pre nego zgodna i lepa žena. Tako je i sa mnogim drugim ličnostima koje se na određenom mestu nalaze zahvaljujući snazi ili slabosti svoje države i politike!

  • Božidar Vreme: 26.07.2015 13:27h

    Zar je ovo vest? Vatikan nam spalio letinu sa HAARP-om. Da li Vi možda razmišljate da postavite pitanje preko ovoga tiska Vučiću kad će da formira komisiju za procenu štete koja se iskazuje u stotinama miloina evra. FAKTURU moramo slati Vatikanu, jer taster od HAARPA u laboratorijama drže u dukama vatikanski jezuiti.

  • micka Vreme: 26.07.2015 15:41h

    i ova borba za bolji p[asman u lepoti, ispade za nas nepravedan: Toma je svakako zgodan, ali ne bas i lep covek, a prozivati zene u ovom slucaju, Merkelove , je nekorektno i glupo: i sad pitanje, zasto su u nekim zemljama ocenjivani predsenici, a u nekima premijeri? jer bi nas premijer "usio" sve :)

  • nedjo Vreme: 27.07.2015 01:07h

    bozidare,menjaj tablete covece

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP