Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDALOZNO!

Toma ljut na MUP zbog ćelavih guma

Autor: S. Vojinović | 06.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 9

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razmišlja da otkaže policijsko obezbeđenje jer je ljut što na njegovom službenom automobilu, iako je pao prvi sneg, nisu zamenjene letnje gume.

Nikoliću ponudili  pneumatike za  brzinu do 160 km  na sat, ali on traži da mogu da izdrže barem 30 km više

Nikoliću ponudili pneumatike za brzinu do 160 km na sat, ali on traži da mogu da izdrže barem 30 km više | Foto: Goran Srdanov

Nikoliću ponudili pneumatike za brzinu do 160 km na sat, ali on traži da mogu da izdrže barem 30 km više

U MUP-u tvrde da su predsedniku ponuđene zimski pneumatici sa kojima njegov „mercedes“ može da razvije brzinu do 160 kilometara na sat, ali da iz kabineta predsednika traže gume koje bez problema mogu da izdrže vožnju od najmanje 190 na sat!


„Mečka” kupljena za Borisa

Blindirani „mercedes“ kojim se vozi Nikolić, ranije je koristio Boris Tadić. „Mečka“ za Borisa kupljena je u aprilu 2010. godine, nakon ozbiljnih pretnji tadašnjem predsedniku Srbije i plaćena je 620.000 evra! Ovaj automobil ima specijalna neprobojna stakla, može da izdrži i eksploziju protivtenskovske mine, direktan udar iz teškog topovskog naoružanja, napad bojnim otrovima. Ima i blindirane gume, koje i posle direktnog pogotka mogu da pređu od 80 do 100 kilometara velikom brzinom. Predsednički „mercedes“ može da bude i pod vodom i usred vatre, bez ikakvih posledica po one koji se nalaze unutra jer se u automobilu nalaze boce s kiseonikom.

Izvor blizak predsedniku smatra da se MUP Srbije nemarno odnosi prema predsedniku i jedinici koja ga obezbeđuje.

- Služba za obezbeđenje predsednika Srbije više puta je bezuspešno tražila da se na Nikolićevom službenom automobilu zamene letnje gume. Poslednja urgencija poslata sektoru MUP-a za finansije, ljudske resurse i zajedničke poslove bila je 29. oktobra, ali ni posle toga ništa nije preduzeto niti je postupljeno po predviđenoj proceduri - priča ovaj sagovornik, i dodaje da ovo „nije jedina opstrukcija“ MUP-a prema Nikoliću.

S druge strane, u policiji tvrde da nije reč o opstrukciji, već je problem u nabavci opreme za blindirana vozila, uključujući i gume, ali i činjenici da je Nikolić već odbio komplet zimskih guma.

- Nije tačno da smo nemarni. Stvar je tome da se za blindirana vozila mora nabaviti posebna vrsta guma, to su gume koje imaju specijalni nivo zaštite. Takve gume se ne prizvode kod nas, već ih uvozimo iz inostranstva. Problem je i u tome što se za starija vozila, teže nalazi oprema.

Predsednik Srbije nema zimsku opremu na službenom automobilu

Predsednik Srbije nema zimsku opremu na službenom automobilu

Inače, mi smo nabavili „koning“ gume za brzinu do 160 kilometara na sat, a oni traže „mercedes“ gume za brzinu do 190 kilometara. Iako takve gume koštaju trostruko više od ovih kod kojih je dozvoljena najveća brzina 30 kilometara manje na sat, videćemo da ih nabavimo - objašnjava za „Alo!“ sagovornik iz Sektora MUP-a za finansije, ljudske resurse i zajedničke poslove.

Nikolića obezbeđuju pripadnicu Uprave za obezbeđenje lica i objekata MUP Srbije.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 06.12.2013 08:14h

    Прецедниче Србије Томо Николићу,не умеш да командујеш и крај приче?Окружио си се неспособњаковићима?ПРЕЦЕДНИК МОЛИ ЗА ЗИМСКЕ ГУМЕ?Уместо да тога јутра испроверава сумњиве работе разноразних мангупа који и даље урушавају углед Србије.ЈА ЗНАМ ДА ЈЕ И ТИТО ИМАО ПРОБЛЕМА НЕИЗВРШАВАЊА ЊЕГОВИХ НАРЕДБИ!То су причали његови баштовани који су га виђали често љутитог због тога.Мој комша легално продаје гуме.Код њега може и на вересију!ЕТО РЕШЕЊАААААА!

  • tito Vreme: 06.12.2013 08:20h

    drug lopata je lut na policiju zato sto mu nisu promenili jelkice u autu.

  • milo Vreme: 06.12.2013 08:31h

    kada u naslovu pročitam PREDSEDNIK SRBIJE Tomislav Nikolić pripadne mi muka.

  • jovan Vreme: 06.12.2013 08:46h

    U pravu je g-din Nikolić.Mup treba da nabavi gume za njegov mercedes koje mogu da izfrže brzinu ne 190km/h već i 300km/h, pa šta košta neka košta.I onako sve to ne plaća on već ovaj jadan i siromašan narod.

  • Apolid Vreme: 06.12.2013 09:13h

    Auto vredan preko 600.000 evra !!!...eto gde idu nase pare...pa ovi nasi politicari bi i Kolumbijski narko kartel doveli do prosjackog stapa koliko kradu....strasno....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP