Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ROĐAK HEROJA STRADALOG U HELIKOPTERU:

Toma nas je uvredio i ponizio!

Autor: Ekipa Alo! | 05.05.2015 - 20:30:00h | Komentara: 12

Porodice nastradalih u nesreći vojnog helikoptera MI-17 primile su u subotu ordenje koje im je dodelio predsednik Srbije Tomislav Nikolić u potpunoj tajnosti, bez znanja medija i bez prisustva predsednika, a kako je tom prilikom zvanično saopšteno, Medalja za hrabrost “Miloš Obilić” će porodici pilota Omera Mehića biti naknadno uručena.

Imaa važnijih obaveza  od porodica heroja:  Tomislav Nikolić

Ima važnijih obaveza od porodica heroja: Tomislav Nikolić | Foto: Oliver Bunić

- Duboko nas je uvredilo to što se ovaj čin odigrao bez prisustva predsednika Nikolića i što niko nije našao za shodno da nam se obrati i uputi reči utehe i saučešća. Cela ceremonija je trajala desetak minuta i potom smo ispraćeni na ručak, zajedno sa jednim majorom. Zbog čega smo onda potezali toliki put, a pojedini od nas su došli i sa bebama od godinu i po - priča za “Alo!” jedan od bliskih rođaka poginulih u udesu vojnog helikoptera koji su u subotu primili ordenje kojim je heroje 8. aprila odlikovao predsednik Republike Srbije.


Miladinovićev otac nije bio na ručku

Stric jednog od poginulih u nesreći, prenoseći za „Alo!“ mučnu atmosferu prilikom dodele ordenja, tvrdi da otac letača tehničara Ivana Miladinovića, kome je po izveštaju vojne komisije pronađen alkohol u krvi, nije ni prisustvovao ručku nakon ceremonije.
- Miladinovićev otac je samo primio orden i otišao, ne želim da nagađam iz kog razloga - kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, dodela ordena je prvo bila zakazana za petak, 1. maj, pa je odložena za naredni dan, ali ni to odlaganje nije bilo dovoljno da se na ceremoniji pojavi predsednik Nikolić, koji je tih dana boravio u poseti Jermeniji.

- Vojnim kombijima smo prebačeni u Beograd, a da ordenje neće uručiti predsednik, saznali smo tek na prilazu prestonici. Da sam znao da će tako biti, ne bih ni došao, a verujem ni drugi. Došli smo u Generalštab, gde su se zatim pojavili načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković i komandant Vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane general Ranko Živak. Sačekali smo do 11 sati, nakon čega nas je jedan od saradnika predsednika odveo u Veliku ratnu salu, gde je potom podeljeno ordenje.
Ordenje je uručio predsednikov savetnik za bezbednost Milorad Simić. Nije bilo govora, ništa. Potom nas je jedan od oficira odveo na ručak, a Diković i Živak su otišli svojim putem - kaže naš izvor sa ogorčenjem.

Prema njegovim rečima, vrlo je čudno što je dodela ordenja ljudima za koje su se svi utrkivali da ih nazovu herojima desila u ilegali, bez prisustva medija, a o tome nisu izvestile televizijske stanice i novine.

Medalja za hrabrost koju je Nikolić dodelio jednoj od porodica

Medalja za hrabrost koju je Nikolić dodelio jednoj od porodica

Mehićima orden naknadno


Kako je rečeno za televiziju N1, porodica pilota Omera Mehića primiće Medalju za hrabrost “Miloš Obilić” krajem ove nedelje. Iako se u vesti ove televizije, koju je prenela i državna agencija Tanjug, tvrdi da je porodicama nastradalih pilota predsednik Nikolić nedavno uručio posthumna odlikovanja, izvori „Alo!“ tvrde da on nije ni prisustvovao ovom događaju. U ovoj vesti se dalje navodi da Mehićeva supruga orden nije preuzela zbog privatnih obaveza.

Poslednji komentari
  • miki Vreme: 05.05.2015 07:27h

    SRAMOTA. ZASTO IH JE POZVAO A POBEGAO PA SU HEROJI ISPALI BEEDNICI. . STA JE HTEO NA TAJ NACIN. DA IH OMALOVAZI. E MOJ PREDSEDNICE.....

  • ds222 Vreme: 05.05.2015 21:42h

    GLASALI STE ZA OVAKVE "SRBE PATRIOTE" STA SAD HOCETE ? Ne odnosi se na predhodni komentar !

  • KIKI11 Vreme: 05.05.2015 21:43h

    BEDNO I JADNO NIJE NI CUDO OD KOGA TREBA DA DOBIJU ORDEN.

  • Nislija Vreme: 05.05.2015 21:51h

    Nemoj da ga oslovljavas tako. Za mene nije.

  • Teodora Vreme: 05.05.2015 23:58h

    Možda je vaš, ali nikolić sigurno nije moj predsednik! Dalje, porodice nastradalih pilota trebalo je da odbiju bilo kakvo ordenje ove propale države koje je prethodno na njih, pilote prebacila apsolutno svu odgovornost za udes i čak ih proglasila pijancima! A sve da bi zaštitila nesposobne, bahate lezileboviće estradne sns neznalice gašića i lončara, kao i načelnika Generalštaba i onu dvojicu starešina RV. Posebno je tako trebalo da postupe, jer su dodatno poniženi nikolićevim odsustvom, a on im dodeljuje orden! Izgleda da su naseli na obećane stipendije deci do 27 godine (a koliko vidim i oko toga je bilo natezanja jer su hteli da daju novac deci do 18.godine), a ne znaju da će ih i tu ova država prevariti - neće oni, nažalost, videti ni dinar od tih para, već posle prvih nekoliko meseci.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP