Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK SRBIJE JAVNO ZATRAŽIO ČISTKU U MUP-U

Toma: Odgovorne ljude na ključna mesta u policiji!

Autor: B. J. | 21.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 6

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je juče promene na ključnim mestima u policiji, nezadovoljan njenim radom, a od Vlade da nastavi reforme u tom resoru, jer će, kako je poručio, jedino tako biti omogućena istinska borba protiv kriminala. Obrazlažući svoje zahteve, Nikolić je naveo da kriminalne grupe imaju doušnike u MUP-u, da se policija služi medijskim manipulacijama i deluje pod pritiskom policijskih činova.

Omiljen u bazi PTJ: Nikolić u Lipovici

Omiljen u bazi PTJ: Nikolić u Lipovici | Foto: Nenad Đorđević

Predsednik Nikolić obratio se javnosti tačno u podne, nakon sastanka sa premijerom Vučićem i ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, i zatražio da se na ključna mesta u policiji postave odgovorni ljudi.


- Građani Srbije s pravom očekuju od svoje države bezbedan život bez straha da bi jednog dana mogli da postanu žrtve nasilja. Nisam zadovoljan borbom protiv kriminala u samoj policiji i iskorenjivanjem zla na ulicama - narko-dilera i narko-kartela. U borbi protiv tog zla, koje uništava našu decu, nisu u poslednje vreme postignuti značajniji rezultati, jer kriminalne grupe imaju saradnike i doušnike u samom MUP-u i tako uspevaju da izbegnu suočavanje sa zakonom i pravdom.
Sa druge strane, veliki broj policajaca je, štiteći bezbednost svoje zemlje i naroda, nesebično žrtvovao svoj život ili zdravlje. I upravo zbog njih je posebno važno da se institucija koja je zadužena za unutrašnju bezbednost vrati u okvire morala, pravičnosti, poštenja i pravde - naveo je Nikolić, dodajući da zato traži od Vlade da postavljanjem iskrenih boraca protiv kriminala obezbedi da odgovorni rade posao koji im je poveren.

- Policija ne sme da se služi medijskim manipulacijama, ne sme da deluje pod pritiskom policijskih činova ili političke vlasti, već mora svakoga da štiti po zakonu i nikoga od zakona. Mora da bude potpuno jasno koga je narod birao da se bavi politikom, a ko je odgovoran za mir i bezbednost svih građana Srbije - zaključio je Nikolić.
Poslednji komentari
  • biba Vreme: 21.06.2014 07:15h

    "Odgovorne ljude na ključna mesta " , pa sta ces ti na mestu predsednika,vucic na mestu premijera,dacica na mestu ..........!!!!!!!!!!

  • promilko Vreme: 21.06.2014 08:18h

    Nikolic,Vucic,Stefanovic-trio "la campanela".Kakva diploma takav i zakljucak.

  • jovan Vreme: 21.06.2014 08:23h

    Ako neko vidi Nikolica ovih dana, neka mu kaze da su i policija i vojska okrenuli ledja Milosevicu kada se srpski narod pobunio protiv njega !

  • Bata Srećko Vreme: 21.06.2014 09:23h

    Tako je ! Samo pogledajte ko je u pršloj vlasti dobi rešenje posle 600 dana zakašnjenja i te postavite da vidite kako se radi i odgovorno rukovodi !

  • Luka Laban Vreme: 21.06.2014 10:08h

    A onaj gospodin i profesionalac bez trunke morala koji je izabran na namešten konkurs, koji je dolazio kod vas na slavu, onaj koji je jajario i spletkario celo vreme, onaj koji je hapsio po nalogu tajkuna i političara, onaj koji je najviše šurovao sa svim političarima, onaj koji je hapsio pred kamerama bez odluke suda, onaj koji je zapošljavao i kurtu i murtu na rukovodeća mesta u policiji, onaj koji je dobio stan od ar ipo a predhodno dobio kredit za kuću, onaj koji je sve svoje saradnike i prijatelje pustio niz vodu, onaj koji ima veliku lovu i čija deca fiktivno rade kod tajkuna, onaj koji se nada mestu u diplomatiji ali kao penzioner, onaj koji će i ove preveslati NIJE SMENJEN ! SREĆNO !!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP