Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK STIGAO U MOSKVU

Toma Putinu odneo „tomovaču“! (FOTO)

Autor: Ekipa Alo! | 09.05.2015 - 20:00:00h | Komentara: 4

Prašina koja se digla nakon nedavnog kvara državnog „falkona“ nije poljuljala predsednika Srbije Tomislava Nikolića i njegove saradnike da se put Moskve upute istom „opasnom“ mašinom!

Pripreme za poletanje: Predsednika ispratila garda

Pripreme za poletanje: Predsednika ispratila garda | Foto: Aleksandar Dimitrijević

„Alo!“ je juče ekskluzivno uslikao kako u avion ulazi prvi čovek države, koga su pri tome pozdravili postrojeni pripadnici Garde. Kako protokol nalaže, Nikolić kod tovariš Putina nije otišao praznih ruku, i prema našim saznanjima i ovoga puta mu je pored drugih darova poneo i primerke svoje čuvene „tomovače“!

Skloni tu rakiju da se ne prospe po kokpitu

Skloni tu rakiju da se ne prospe po kokpitu | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Posle Moskve Nikolić ide kod Kastra!


Prvi dan boravka u Moskvi, predsednik Srbije sastao se sa predsednikom Republike Kube Raulom Kastrom. U srdačnom i prijateljskom razgovoru predsednik Tomislav Nikolić konstatovao je da dva naroda dele slična slobodarska osećanja i posvećenost miru: „Srbija istrajno i marljivo gradi svoj evropski put, ali ne može da se odrekne starih prijateljstava prema Kubi i Rusiji.“ Kako je saopštio kabinet predsednika, Raul Kastro je bio zadovoljan susretom s „prijateljem“ kao što je predsednik Tomislavom Nikolić, koji će već 18. maja otići u zvaničnu posetu Kubi.

Da li se ovoga puta nije pila kafa u avionu ili su piloti pak bili obazriviji, tek Nikolić je na svu sreću sigurno sleteo u Moskvu, gde će danas prisustvovati paradi kojom se će u prestonici Rusije obeležiti Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Posle leta koji je trajao nešto manje od tri sata, našeg predsednika na aerodromu su dočekali uski zvaničnici i ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić. S njim u delegaciji nalaze se, pored drugih članova kabineta, i savetnik Ivan Mrkić, koji je s predsednikom preživeo dramatičan let ka Vatikanu i nakon fijaska prednjačio u dramatičnim izjavama.

Predsednik će danas imati priliku da s ponosom prati učešće i 75 srpskih gardista na paradi u Moskvi, među kojima su i dve žene, kao i pripadnici Kopnene vojske, RV i PVO i Komande za obuku sa komandantom Gardijskog bataljona potpukovnikom Vladimirom Vukajlovićem na čelu.
Parada za Dan pobede 9. maja, na moskovskom Crvenom trgu, biće najveća parada u savremenoj istoriji Rusije.

Crvenim trgom prvi put u istoriji proći će artiljerijski sistemi novije generacije, pokretna haubica „koalicija-SV“, raketni sistemi „jar“ i „kornet-D“, unapređena oklopna vozila i najnoviji model tenka „armata“, koji će tom prilikom biti prvi put predstavljen javnosti. Prodefilovaće i vozila iz vremena Drugog svetskog rata, a u avijacijskom delu parade učestvovaće 143 borbena aviona i helikoptera.

Bezbedno stigao u Moskvu: Nikolić sa saradnicima

Bezbedno stigao u Moskvu: Nikolić sa saradnicima | Foto: Profimedia

Tomi od Putina set za čaj i kolače


Kada je Srbiju posetio Vladimir Putin, koji je u Beograd došao da gleda veličanstvenu Vojnu paradu povodom 70 godina od oslobođenja Beograda, predsednik Ruske Federacije našem šefu je poklonio porcelanski set za čaj i kolače za šest osoba, a koji se sastoji od šoljica, tanjira, tanjirića, čajnika i šećerluka sa oslikanim moskovskim zgradama.

Parada u brojkama


- 15.000 ruskih vojnika u Paradi pobede 

- 1.300 stranih vojnika n 10 paradnih eskadrona

- 143 borbena aviona i helikoptera u avijaciji n proslava u 30 gradova i 150 ruskih mesta n 85.000 vojnika

- 75 vojnika iz Srbije n 2 Srpkinje u paradi n koračaće 280 metara Crvenim trgom n „kalašnjikov“ će predstaviti pušku AK-74m

Poslednji komentari
  • pionir Vreme: 09.05.2015 22:16h

    da li ta rakijestina ima sertifikat da mozda nije puna metilalkohola

  • mili Vreme: 10.05.2015 04:43h

    Pa tomo kako te sramota nije ti kao tomovaču prikazuješ kao BREND ne srpski no tvoj ! kako te nije sramota. ti predsednik Srbije ma nas Srbe da bude sram, ne tebe, ti ništa kriv nisi. Mi takvog predsednika i zaslužujemo.

  • Dr Iggyy Vreme: 10.05.2015 08:45h

    Svaka čast predsedniku Nikoliću, prvo, kao odan građanin i državnik miru i neguje bratske odnose. Drugo, kao pravi srpski domaćin, svom domaćinu Putinu odneo "Tomovaću" - svoj lični proizvod. To je praksa pravog domaćina, koji drži do sebe. Putinu - Здоровье г-на Президента , a predsedniku Nikoliću - da nam se vrati srećan i veseo.

  • Zoran Vreme: 11.05.2015 00:54h

    Budi srecan sto si toliko dobio jer da zivis negde u inostranstvu nebi dobio ni dinara,jer niko od vas nije imao osiguranje,znaci samo dobra volja Drzave sto vam je toliko dosta dala.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP