Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK SRBIJE NE HAJE ZA PRETNJE SUPRUGE LIDERA SPO

Toma se ne boji Dane!

Autor: A. Dimitrovska - D. Ćuruvija | 20.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 10

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ne plaši se Danice Drašković, koja je preko našeg lista poručila da će mu „suditi i presuditi“ ukoliko pomiluje bivšeg šefa Državne bezbednosti Radomira Markovića (67), koji robija zbog zločina na Ibarskoj magistrali. Tako tvrde u kabinetu predsednika, u kojem su nam rekli da mu zbog pretnje supruge lidera SPO neće biti pojačano obezbeđenje.

Danica  Drašković

Danica Drašković | Foto: Miloš Perić

- Naravno da neće - rečeno nam je u Nikolićevom kabinetu, gde su nam se i zahvalili „na informaciji“ o šokantnoj izjavi Danice Drašković povodom Markovićevog zahteva za pomilovanje.

Čuva ga policija: Tomislav Nikolić

Čuva ga policija: Tomislav Nikolić | Foto: FoNet


Podsetimo, Draškovića je bila iznenađena Markovićevim zahtevom, rekavši da je to „strašno“ i da „pomilovanje nije moguće, nije pravedno, nije moralno, nije politički ni ljudski ispravno“ i da će ako se to desi „zajedno sa ostalim žrtvama tog nezapamćenog, brutalnog ubijanja nedužnih građana suditi i presuditi Nikoliću“.

Aleksandar  Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Željko Šafar

Vučić protiv pomilovanja


Lider SPO Vuk Drašković izjavio je juče da je u razgovoru sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem bilo reči i o Markovićevom zahtevu za pomilovanje i da je „Vučić rekao da je svoj stav o tom zahtevu Vlada iskazala tako što je Ministarstvo pravde jasno odbilo zahtev kao neosnovan i izrazio uverenje da do takvog pomilovanja nikako neće doći“. Drašković je naveo i da ga je „Vučić obavestio da je pri kraju i istraga o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije i da će veoma brzo biti podignuta optužnica protiv organizatora i izvršilaca“.

Inače, predsednika Srbije i njegovu porodicu danonoćno čuvaju pripadnici srpske policije iz Uprave za obezbeđenje važnih ličnosti i objekata. Kako je sam priznao u maju ove godine, povremeno ga čuvaju i pripadnici Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije (PTJ) prilikom odlazaka u Bajčetinu, rodno selo njegovog oca, kod Kragujevca, gde, kako je poznato, srpski predsednik peče rakiju.

Kako „Alo!“ saznaje, Nikolić najverovatnije neće prihvatiti Markovićev zahtev u kojem nekadašnji šef srpske bezbednosne službe traži smanjenje kazne. Interesantno je da se Marković u svojoj molbi predsedniku Nikoliću poziva na svoje zasluge u službi, tokom koje su se, podsetimo, dogodili zločini zbog kojih se i nalazi iza rešetaka požarevačke „Zabele“.

- Marković je tražio smanjenje kazne i u svojoj molbi naglasio koje je sve činove i ordenje dobio tokom rada u službi. Naglasio je da ima ordenje i da ima čin general-potpukovnika. Nijednom rečju nije tražio da bude svedok saradnik - kaže izvor „Alo!“.

Marković je, kako „Alo!“ saznaje, smanjenje kazne zatražio pre pet meseci. Viši sud u Beogradu i Ministarstvo pravde su vrlo brzo prosledili negativno mišljenje Nikoliću, koji će dati konačnu reč.

Radomir Marković

Radomir Marković | Foto: Reuters

Marković : Obećali su mi izlazak na slobodu

Komisija za istraživanje ubistva novinara saopštila je juče da je Radomir Marković u razgovoru sa njihovim članom o ubistvu Slavka Ćuruvije tvrdio da mu je Oliver Antić, savetnik predsednika Srbije, garantovao da će iduće godine biti slobodan. U saopštenju komisije navodi se i da je bivši šef DB-a pretio objavljivanjem 15 tajnih dosijea, “što bi imalo nesagledive posledice i po njega i po državu”. Članovi komisije pokušali da razgovaraju s Markovićem povodom novih saznanja o njegovoj ulozi u ubistvu Slavka Ćuruvije. Međutim, Marković nije želeo da se izjašnjava o navedenim činjenicama i okolnostima, ali je zatražio da razgovara s jednim članom komisije. U izveštaju kojim je dokumentovan razgovor sa članom komisije navodi se, između ostalog, sledeće:
„Policajci koji su s njim razgovarali previše su ‚nisko rangirani‘ i zato veruje da će ga izigrati ako im pomogne, a on zauzvrat ima čvrsta obećanja da će mu se pomoći i da će izaći sledeće godine na osnovu primene zaštite zakonitosti ili pomilovanjem i da je o tome već razgovarao sa savetnikom predsednika Republike Oliverom Antićem. Osuđeni Marković mi je takođe rekao da je odmah nakon razgovora s policijom pozvao svoju suprugu Ivančicu i da joj je rekao sledeće: ‚Oni’ (misleći na policiju) bili su ponovo ovde i bili su vrlo bezobrazni i nemaju nameru da mi se skinu sa grbače”, navodi se u izveštaju tog člana komisije.

Oliver Antić

Oliver Antić | Foto: Oksana Krutenjuk

Antić: Nisam Markoviću
 

Savetnik predsednika Srbije Oliver Antić potvrdio je da je razgovarao s Radomirom Markovićem o njegovom zahtevu za pomilovanje, ali je rekao da mu pomilovanje nije obećao, jer o tome odlučuje predsednik Republike. On je dodao i da tom prilikom Marković nije pominjao 15 tajnih dosijea o kojima se govori u saopštenju Komisije za istraživanje ubistva novinara. Antić je rekao da je s Markovićem razgovarao i o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije i da mu je bivši šef DB-a rekao da nema nikakve veze s tim i da ništa ne zna o tom ubistvu.

Poslednji komentari
  • valjevac Vreme: 20.11.2013 09:21h

    Zasto policija neuhapsi Danicu,zasto joj se gleda kroz prste.Kakva je poruka ostalima.

  • milankosssss Vreme: 20.11.2013 09:32h

    Hapse ljude kad im oduzmu prvenstvo prolaza u saobraćaju, a na javne pretnje ostaju nemi!?? Oj Srbijo medju šljivama.....

  • Rade S.O.S. 820044 Vreme: 20.11.2013 10:23h

    Ma ne boji se Tomo Tetka Kezunke!To mu je Kuma!Ja ih poznajem ravno 30 godina.Kada god sam ih sretao ispred studentske menze prvo pitanje im je bilo: ''Imas li koji bon viska?''I onda su na nasim ledjima :''daj bon'' postali gazde Beograda.I zauzeli bar pola centra.05.10.2000.srusismo diktatora.Vrh SPO-a tu nije ucestvovao,clanstvo jeste.Posle se prikljucuju pobednickoj strani.I DOS-manlije su uhlebile i nju i familiju a na narod zaboravili.06.10.2000.njen prijatelj clan SPO-a najvisi funkcioner grada Beograda u pratnji majora DB-a(koga ona optuzuje za ''Ibarsku''...)upada u stan Ravnogorca Prijezde u Knez Mihajlovoj kome su to jos komunisti oteli ubivsi mu oca.Cuveni Kun.I tamo je do danas.Tetka Kezunka pocni od svoje partije lustraciju.A Kum Tomo te poznaje jos bolje...

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 20.11.2013 10:53h

    Ко овде кога и због ради чега. Вучић и Драшковић (све са Чедицу Брадицу из Козарске Дубице, Живковићем из Ниш, Петровићем из Шапца, Расимом и Сулејманом из Новог Пазара, Коштуницом са Дорћола, Ристичићевићем из Инђије, Пастором из Будимпеште и осталим честитим српским политичарима) праве савез политичких партија против Демократске странке Ђилас привредник Драгана. Даница Вукова прети председнику Николићу, политичком родитељу Вучић Александра. Томин саветник Антић Оливер обећао Марковићу смањење казне са 40 на 15 година робије, ако призна ко је лишио живота Ћурувија Славка (тако пишу новине, а новинама треба веровати). Жена Марковића прети са 15 досијеа (које је Марковић украо из Удбине архиве) у вези политичара, државника, новинара, официра, полицајаца и осталих честитих српских родољуба. Шта се ово с нама збива. Стоп злочину!

  • vera Vreme: 20.11.2013 10:56h

    A ko je to ona pa da je se neko boji. Kada ce se ispitati njeni gresi i kako je dosla do bogatstva?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP