Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK SRBIJE SE DANAS VRAĆA IZ HILANDARA

Toma tražio mir
među monasima!

Autor: M. D. - I. K. | 13.08.2013 - 07:32:00h | Komentara: 6

Umesto odmora u mondenskom letovalištu u Turskoj, kao prošle godine, predsednik Srbije Tomslav Nikolić odlučio je da predah od državničkih obaveza ove godine napravi na Svetoj gori! Mada je prvobitno planirano da samo prenoći u konacima Hilandara, kako je za „Alo!“ potvrđeno u Predsedništvu, on se tek danas vraća u Srbiju, i to nakon šest dana boravka među monasima iz ovog manastira.

Tomislav Nikolić

S verom u Boga: Predsednik Nikolić  | Foto: Marko Đurica

Iako je planirano da Nikolić samo prenoći u Hilandaru, predsednik znatno produžio posetu Svetoj gori koju je
započeo prošlog četvrtka

Prema našim saznanjima, predsedniku su izuzetno prijali mir i duhovni razgovori sa bratstvom Hilandara, pa je rešio da produži svoju posetu i među zidinama jednog od najznačajnijih srpskih religijskih centara napuni baterije za nove državničke obaveze. Istovremeno, on se podrobno raspitivao i o toku obnove ove svetinje, koja traje već devet godina i u koju je do sada uloženo oko 12 miliona evra, a planirano je da radovi budu završeni do 2020. godine.

Kako su objavili grčki mediji, Nikolić je u privatnu posetu Svetoj gori stigao gliserom prošlog četvrtka, a do Hilandara je put nastavio automobilom.
Nikolić je prethodno u novembru boravio u službenoj poseti Hilandaru tokom državničke posete Grčkoj, kada su mu društvo pravili sinovi Branislav i Radomir. Nakon tog boravka, iguman manastira arhimandrit Metodije uputio je predsedniku Srbije pismo podrške u naporima na očuvanju srpskih nacionalnih interesa, a posebno na izradi platforme za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

Hilandar

Hilandar - najveća srpska svetinja | Foto: Branko Janačković

Iz Hilandara u Bajčetinu!
Nakon povratka iz Hilandara, Tomislav Nikolić planirao je da do kraja nedelje odmor nastavi u rodnoj Bajčetini i to sa suprugom Dragicom, ali takvi planovi zavisiće pre svega od njegovih državničkih obaveza. Zbog strogih pravila koja ne dozvoljavaju pristup ženama na Svetu goru, predsednik nije mogao da na put povede suprugu Dragicu, s kojom je prošle godine boravio u luksuznom turskom letovalištu Belek.

Milošević sleteo helikopterom!
Boris Tadić nikada u dva mandata nije službeno boravio u Hilandaru, ali zato jesu Slobodan Milošević i Vojislav Koštunica. Iako je prošlo više od 22 godine, još se pamti Miloševićev „desant“ na Hilandar. On je u zoru građanskog rata 1991. godine helikopterom sleteo direktno u manastirsku baštu, gde monasi uzgajaju povrće. Zbog ovog bahatog postupka, kaluđeri su se navodno demonstrativno povukli u svoje kelije, a posle negovog odlaska okadili su zemlju kojom je gazio. Josip Broz Tito nikada nije kročio na posed ovog manastira.

Poslednji komentari
  • box Vreme: 13.08.2013 08:15h

    treba dobro okaditi i posle ovoga....

  • milovan Vreme: 13.08.2013 08:43h

    Kakva glupa fotografija Tomina glava kroz obod krsta. SVAŠTA

  • mili Vreme: 13.08.2013 08:48h

    Pazi vamo Tome (diplome) i sinovi tu bejahu , ama šta to vredi kada ne može Dragica mislim prva dama SRBIJE (majko mila).E moja srbiljo malim slovom.

  • seljak Vreme: 13.08.2013 09:13h

    Mora covek da okaje grehe,krivokletstvo i izdaju kuma. Za dalje grehe,Bog ce da presudi kao i nama gresnima.

  • Nenad Vreme: 13.08.2013 10:48h

    Toma nam je blam! Tomu su Čuvari revolucije Crnoruki zbog crnog humora doveli na vlast. Toma je kamenorezacem iz Bajčetine. Toma je po svom životnom opredelenju okrenut ka svetu mrtvih, ka zagrobnom životu, ka memli..., Toma je od četničkog vojvode mutirao u Evro radikala. A skoro su Tomi braća masoni pevali svečanu pesmu na samitu masona iz 22 države u Beogradu. Moramo ukinuti model vlasti i postaviti kralja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP