Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JAVNA DEBATA U UN

Toma u UN o haškoj nepravdi!

Autor: I. K. | 10.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

U današnjoj javnoj debati u Ujedinjenim nacijama o radu međunarodnih krivičnih sudova čuće se stavovi više od 50 država članica, a diskusiji će prisustvovati predstavnici većine zemalja u svetskoj organizaciji.

Istina o  Haškom  tribunalu:  Nikolić i  Jeremić

Istina o Haškom tribunalu: Nikolić i Jeremić | Foto: Reuters

Dok će Srbiju predstavljati predsednik Tomislav Nikolić i šef diplomatije Ivan Mrkić, SAD i evropske zemlje na Ist River šalju diplomate nižeg ranga. U ime Hrvatske skupu će prisustvovati njen ambasador pri UN, koji, kako je najavljeno u Zagrebu, “neće ulaziti u političke rasprave, već će govoriti o tehničkim pitanjima saradnje sa haškim sudom”. Iz Sarajeva u Njujork stiže predsedavajući Predsedništvu BiH Nebojša Radmanović.


Prema planu rada, skup će otvoriti predsednik Generalne skupštine UN i inicijator debate Vuk Jeremić, a zatim će se prisutnima obratiti i generalni sekretar Ban Ki Mun. Prvi govornik u javnoj debati biće predsednik Srbije, koji je spremio pozamašan elaborat o Hagu.

- Nikolić će izložiti jedan ozbiljan referat, ozbiljnu analizu na 42 strane, koja će ostati u arhivama UN i kojom će se dokazati da proces koji je prethodio formiranju i formiranje Haškog tribunala nisu u skladu s pravom - najavio je savetnik predsednika Oliver Antić.

Dodik: Izetbegović je stvarao islamsku državu


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je juče u haškom sudu da je rat u BiH izazvala želja bosanskih muslimana za formiranjem islamske države. Dodik je kao svedok odbrane bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića, optuženog za genocid, rekao da je nekadašnji predsednik Predsedništva BiH Alija Izetbegović pokušao da sprovede plan o stvaranju islamske države zasnovane na šerijatskom pravu, mada nije imao većinsku podršku stanovništva pre početka rata.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP