Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SADRŽAJNA POSETA SRPSKOG PREDSEDNIKA BELORUSIJI

Toma udario temelj
Karićevom šoping centru!

Autor: Sanja Đorđević | 14.03.2013 - 16:49:00h | Komentara: 5

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić iskoristio je poslednji dan dvodnevne posete Belorisiji da porazgovara sa tamnošnjim privrednicima, ali i da postavi kamen temeljac Karićevom šoping molu u Minsku! On je, kako prenosi agencija BelTA, prisustvovao svečanosti početka izgradnje trgovinskog centra “Svetionik Minska” (“Minsk Lighthouse”).

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: FoNet

Reč je o velikom građevinskom projektu koji u centru glavnog grada Belorusije realizuje holding kompanija “BK grupa” srpske porodice Karić. Kompleks od 200.000 kvadrata, pored tržnog centra, obuhvata stambene zgrade i poslovni prostor.


Nikolić je tom prilikom izjavio da je belorusko-srpska saradnja u građevinarstvu obećavajuća, o čemu svedoči i projekat “BK grupe” u Minsku. On je takođe pozvao beloruske privrednike da ulažu u Srbiju, poručivši im da je on garant za sigurnost njihovih investicija.

Minsk

Minsk

- Belorusija može da bude primer srpskoj ekonomiji i predstavnici srpske privrede treba da koriste ekonomske mogućnosti koje im pružaju potpisani bilateralni sporazumi. Građevinski projekti su velika šansa za izvoz naših proizvoda - naveo je Nikolić. Beloruski ministar arhitekture i građevinarstva Anatolij Nikasov ocenio je da je “Svetionik Minska” simbol belorusko-srpskog prijateljstva u investicijama i politici i izrazio nadu u buduću obostrano korisnu saradnju.

Predstavnici beloruske kompanije za proizvodnju trolejbusa “Belkommunmash” napomenuli su na sastanku sa predsednikom Srbije da dve zemlje razmatraju mogućnost uspostavljanja zajedničkog projekta montaže beloruskih trolejbusa u Srbiji.

Ako  ništa drugo,  sadićemo salatu baćuškama: Bogoljub KarićBogoljub Karić | Foto: Marko Đurica

Ova kompanija je Srbiji prodavala svoja vozila više od deset godina, pri čemu je poslednja serija od 82 trolejbusa isporučena 2010, a osim za modernizaciju beogradske trolejbuske flote, beloruska kompanija ponudila je Srbiji usluge za modernizaciju druge saobraćajne infrastrukture.

Član biblioteke!
Predsednik Srbije je obišao i zgradu Narodne biblioteke Belorusije, koja se nalazi u ovom kopleksu, gde je na poklon dobio člansku kartu. Nikolić je doneo i poklone, pa je biblioteci darovao nekoliko replika knjiga iz srpskih manastira. Inače, predsednik se ovih dana često može videti u biblioteci, pa je tako jedini srpski državnik koji je posetio i Narodnu biblioteku u Beogradu.

Poslednji komentari
  • boljevac.1 Vreme: 14.03.2013 19:10h

    To je to.Ja uvek isticem Toma je Karicev placenik.Napisao sam 10 puta do sada Tominu kampanju je finansirala porodica Karic.SNS je stvorila porodica Karic.Polako ali sigurno sprema se teren za povratak Lopovske Familije Karic.Srbi braco zivi bili pa videli.U ovom slucaju ja sam vas Tarabic!!!!!!!!!!!!!

  • Oganj955 Vreme: 14.03.2013 20:11h

    Počelo je počečelo!!! Vračanje duga za "podršku" na izboru!!!!

  • Jole Vreme: 15.03.2013 06:52h

    Pa zato je i otišao tamo.I onako karić ga pomiče kako hoće.Karić ga doveo na vlast,pa mora da mu se oduži.

  • Rester Vreme: 15.03.2013 17:43h

    Dug se mora vratiti.Nisu malo kostala poslanicka mesta Karica.Molice Boga Toma da predsednicki mandat krace traje,a tek kad moj komsija Voja a njegov kum izadje iz Haga bice veselo.Poz. iz Batajnice.Tomo uskoro pcinje Casni post nemoj kao prosle godine da jedes prsutu i pijes rakiju u strasnoj sedmici

  • Mitar Vreme: 17.03.2013 12:13h

    Bravo, svaka cast! Moze Srbija da prica sta hoce, ali moj savet je ugledajte se na porodicu Karic. I Srbiji ce biti dobro. Da je srece da se gradi u Srbiji… Da je prethodna vlast bila malo pametnija da omoguci Karicima da izgrade Srbiju, ali isto je tako i sa mladim ljudima, Srbiji ne znace nista, a kad naprave svetski uspeh svi se otimaju oko njih, a najvise mi sami

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP