Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPA CUPA!

Toma zaigrao kolce! (VIDEO)

Autor: Tanjug | 05.08.2014 - 17:32:00h | Komentara: 4

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ugostio je danas u zgradi na Andrićevom vencu mališane iz folklornog ansambla "Era" iz Užica i učesnike Međunarodnog dečijeg festivala folklora "Licidersko srce".

AnsamZaigrao

Zaigrao | Foto: FoNet

bl je predsedniku Srbije u znak zahvalnosti u ime dece iz 11 zemalja poklonio veliko licitersko srce i odigrao dva srpska kola. Nikolić je tom prilikom rekao da je kolo ustanovljeno da bi se u njemu upoznavali momci i devojke, a stariji su sa klupa okolo posmatrali ko se do koga uhvatio.

- Tako su se razvile mnoge ljubavi i brakovi, a danas nam je kolo potrebno da bismo se očuvali i sačuvali - rekao je Nikolić i poručio deci da iako možda nisu svesna toga ona svojim kolom i narodnom nošnjom sve nas u Srbiji podsećaju da "mi gubimo nešto naše".

- Da nije vas možda bismo bez tog nečeg naše i ostali - rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije pozvao je sve koji odlučuju o programima i finasiranjima da pogledaju programe drugih država i koncepte emisija u kojima se propagira narodno - od folklora do pesama i da, kako je istakao, vide sa koliko se to entuzijazma radi.

- Mi mislimo da je ovo najlepše najbolje i da ništa ne treba da uradimo samo da se sećamo. Ne, ne treba samo da se sećamo, nego treba da učimo svoju decu kao što su nas učili stari - poručio je Nikolić ističući da kolo treba da se prenosi sa generacije na generaciju da se ne bi izgubilo. Prema njegovim rečima, jedno vreme se mislilo da je sramota igrati kolo jer to "nije moderno, nije in".
- Ja volim svaku vrstu muzike, a ovu nosim u srcu zato što me podseća i ko sam i gde sam i šta bi trebalo u Srbiji da se propagira, šta da se ne zaboravi, a šta da se deca nauče - rekao je Nikolić.
Poslednji komentari
  • Dobrivoje crnotravac Vreme: 05.08.2014 21:46h

    Tome Kralju, oću reći živiš kao KRALJ. Pošto nemaaju 60% građani Srbije ni za lebac, njima je danonoćno do plakanja, da li Presedniče imaš to na umu, a Vama je do igranja... ILI ...Još niste objasnili ovom bednom narodu Vi i Vaša supruga (svojevremeno je ,,ALO,, o tome pisao u dva navrata) odakle njoj para- Vašoj supruzi za firmiranu garderobu koju je nosila, od najvećih evropskih pa i svetskih kreatora, vredna tričavih 10.000 dolara samo u jednom danu, A SRBIJA DO GUŠE U G...... TO JE NAŽALOST NAŠA ŽALOSNA STVARNOST.

  • Драгомир Vreme: 06.08.2014 01:11h

    Добривоје па још и црнотравац,ел може без кукумавчења?Да си се добро оженио не би био тако бла,бла ...Ако си ожењен?Улицу не можемо прећи од бројних аутомобила која колико се зна не иду на педале!Код мене у крају многи од нас имамо и по два аутомобила.Не зна се ко има лепше двориште и куће!Две,три ...Нешто не пазаримо само хлебац и јогурат!Него напунимо гепек и то само за дан два!Једу укућани па не гледају на виткост?Када мислиш у младости не бринеш у старости!И ако ми смање пензију за туце хиљадарки опет ћу имати довољно.Падне ту и тамо нека пара јер сам ја зналац више заната!Него,Добривоје да заобиђемо прву даму Србије по имену Драгица?Није заслужила НИКАКВЕ критике!

  • Dobrivoje crnotravac Vreme: 06.08.2014 16:52h

    Драги Дагомире, у грађевини сам 38 год. као махом и сви црнотравци. Без посла сам, јер је наш сектор УНИШТЕН. Могао сам да имам сто пута своју фирму , али нисам хтео ником да дугујем ни динар, као што мени дугују разни назови послодавци, или боље речено КРИ....... десетак плата, радни стаж , социјално и пензионо... а онда кажу тужи нас. КОМЕ??? знају да ћу унапред изгубити спор јер правни систем је нула. Да ли се неко добро оженио или удао, то је релативна ствар, можда сте Ви били жени на грбачи, али то није мој ниво, исто тако као што неможеш у младости да зарадиш за читав живот, поготову ако се отегне на сто и више год. Видим да имате добру пензију , вероватно сте је уграбили на време, претпостављам да добар део иде за помоћ ваших најмилијих који раде а не примају плате(ако су изван јавних предузећа). као што ради добар део пензионера. Мој коментар се односио на чињенично станје, о расипању пара,о губиташима јавних предузећа а деле огромне зараде, ОДАКЛЕ?!

  • Добривоје црнотравац Vreme: 06.08.2014 17:27h

    Наставак коментара на коментар. НИЈЕ Србија само Београд завирите мало у унутрашњост, видећете колико људи вапи за послом. Неможете прећи преко чињенице - бројке су неумољиве, да скоро 28% илити око 800. 000 радно способних људи у привреди нема посла. (примера ради Румунија има само5%) и то што ради какву плату и када је примају то само они знају . 10- 15% су богати или пребогати који се баве СУМЊИВИМ ПОСЛОВИМА затим Директори јавних предузећа, који и поред енормних губитака исто тако ,,зарађују,, енормно високе плате, возе скупе аутомобиле и не пада им сувише тешко да исто таквим дарују синове, кћери...и напуне до врха Па и сами примећујете ко и какве аутомобиле возе, е то су та возила што их видите по улицама, и исту неможете прећи. И да се РАЗУМЕМО, самимтим што сам гласао за владајућу странку, утолико имам право да се критички односим према ономе што није у складу са садашњом ситуацијом у Србији. А ја се надам да ћу ипак дочекати пензију и лепу старост.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP