Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEZGODNO

Tomin "Hirurg" na crnoj listi EU

Autor: Tanjug /A. O. | 14.03.2014 - 11:50:00h | Komentara: 1

Na crnoj listi koju se Evropska unija sprema da usvoji u ponedeljak nalaze se najbliži saradnici ruskog predsednika Vladimira Putina, ali i vođa motocikističkog kluba Noćni vuci Aleksandar Zaldostanov, piše danas briselski portal EuObzerver. Inače, Zaldastanov poznat nam je iz jedne situacije sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Vladimir Putin i Sergej Šojgu

Vladimir Putin i Sergej Šojgu | Foto: AP

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić fotografisao se u kožnom motoraškom prsluku sa Aleksandrom Zaldastanovim, poznatijim kao Hirurg, predsednikom ruskog moto kluba “Noćni vukovi”. Ova fotografija je ovekovečena u kabinetu Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu.

Ministri inostranih poslova zemalja članica EU okupiće se u ponedeljak u Briselu kako bi razmotrili sankcije Rusiji, a sastavljanje liste osoba kojima će zbog učesća u aneksiji Krima biti zabranjeno da putuju i raspolažu imovinom u EU je uveliko u toku, navodi portal.

Pozivajući se na diplomatske izvore, EuObzerver saznaje da je na vrhu liste Putinov ministar odbrane Sergej Šojgu, a slede šef kabineta Sergej Ivanov, komandant šef tajnih službi Aleksandar Bortnikov i komandant Crnomorske flote Aleksandar Vitko.

Tomislav Nikolić i Vladimir Zaldastanov

Tomislav Nikolić i Vladimir Zaldastanov

U političkom delu, lista bi mogla da obuhvati predsednicu gornjeg doma ruskog parlamenta Valentinu Matvijenko, zamenika premijera Dimitrija Rogozina, predsednika spoljnopolitičkog komiteta Dume Alekseja Puškina i nacionalističkog političara Vladimira Zzirinovskog, koji je na mitinzima pozivao na pripajanje Krima Rusiji.

Stiže prijatelj iz  Emirata: Nikolić  dočekuje Bin  Zajeda

Tomislav Nikolić | Foto: Vesna Lalić

Sankcije prete i liderima ruskog biznisa, a na toj listi su direktor Gazproma Aleksej Miler, šef Rosnjefta Igor Sečin i direktor ruskih železnica Vladimir Jakunjin, za koga portal navodi da ima brojne nekretnine u Londonu.
I konačno, na delu liste koloritnih osoba koje se povezuju sa Putinom nalaze se čečenski lider Ramzan Kadrijov, koji je navodno poslao čečenske dobrovoljce na Krim, šef kanala RT Dimitrij Kiseljov, a na samom kraju je lični Putinov prijatelj i vođa Noćnih vukova Alekasndar Zaldostanov.
Zaldostanov i Vukovi su na Krim otišli kako bi pružili podršku secesionistima, podseća portal.
Poslednji komentari
  • olga Vreme: 14.03.2014 13:21h

    Pa jel Toma bolji od tog hirurga?I Srbiji treba uvesti sankcije jer je izabrala to društvo na vlasti;ne bi bilo loše proveriti Tomine kao i Vučićeve račune u inostranstvu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP