Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PATOLOGIJA

Tomin savetnik pokrio
sina Hitlerovom knjigom

Autor: I. Kljajić - B. Majdarević | 28.11.2012 - 17:24:00h | Komentara: 65

Savetnik za medije predsednika Srbije Vuk Fatić uspavljuje dete Hitlerovim štivom! Čovek zadužen za imidž Tomislava Nikolića okačio je na “fejsbuk” profilu svog sina kako u dečjim kolicima spava zaodenut koricama firerovog dela “Moj poredak sveta”, na kojem dominira svastika i lik zločinca u nacističkoj uniformi.

Vuk Fatić beba

Vuk Fatić je ovu sliku svog sina potpisao sa "Mali diktator" | Foto: facebook

Zamenik šefa Pres službe predsednika Srbije potpisao je ovu fotografiju sa “Mali diktator”, što je izazvalo burne reakcije nekih od više od 1.300 prijatelja sa kojima deli privatne albume.
- Ne pada mi na pamet da dajem komentar na sliku svog deteta. Čik to objavite i završili smo za sva vremena saradnju - upozorio nas je Fatić kada smo ga pitali za objašnjenje zašto je uz bebu stavio simbol najvećeg zla 20. veka.

Vuk Fatić savetnik Tomislava Nikolića

Tomo, Tomo, ko te savetuje: Vuk Fatić | Foto: Oliver Bunić

Kulturolog Ratko Božović za “Alo!” kaže da se državni službenik ovim postupkom preporučio za psihijatriju.
- Jeste li vi sigurni da on nije granični slučaj? Ovo je vrlo ekstremno ponašanje i samim tim je patologija. Taj čovek hitno treba da se obrati lekaru za pomoć. Neka potraži psihijatra. Neko bi možda mogao da ga brani sa stanovišta slobode, ali ta priča oko Hitlera, posebno u Srbiji koja je stradala od njegove ruke, previše je morbidna. Hitler je metafora užasa, istorije masakra i destrukcije i inspiracija je za nasilje - kaže Božović, ne krijući gnušanje ovakvim postupkom.

Toma neće portret!
Kako alo.rs saznaje, predsednik Srbije Tomislav Nikolić se usprotivio se nalogu Ministarstva spoljnih poslova da u svim ambasadama Srbije u svetu na vidno mesto bude istaknut njegov portret u zavidnim dimenzijama 30x45 centimetara. Kako saznajemo, iz rama bi trebalo da se osmehuje Nikolić s fotografija nastalih na snimanju za oficijelni sajt šefa države. Međutim, on nije bio oduševljen idejom oko portreta, s obzirom na to da ovakvom pokloništvu nisu bili naklonjeni ni njegovi prethodnici Boris Tadić i Milan Milutinović, pa čak ni Slobodan Milošević. Ovu privilegiju poslednji je koristio Josip Broz Tito.

I psiholog Nebojša Jovanović ocenjuje da je isticanje ovakve fotografije potez čoveka sa ozbiljnim etičkim problemom.
- S obzirom na to da je upozoren da skloni sliku, ovo može da se protumači kao želja s eksponiranjem. U politici i estradi naročito važi pravilo: nije važno da li se o meni piše po dobru ili zlu, važno je da se priča. Ako je u cilju lične promocije upotrebio dete, onda govorimo o čoveku s ozbiljnim etičkim problemom - objašnjava Jovanović za naš list.
Inače, knjiga “Moj poredak sveta” napisana je nekoliko godina nakon čuvenog “Majn kampfa”.
Poslednji komentari
  • Slatkica Vreme: 28.11.2012 18:20h

    Meni je ovo baš slatko. Čovek se našalio jer im dete sigurno traži puno pažnje i obigravaju oko njega. U ovoj državi su sad centralne teme fejzbuk pisanja i tvitovi na tviteru. Ako je to novinarstvo, onda...

  • Seljak iz Dragodola Vreme: 28.11.2012 18:24h

    E odmah neki analiticari, strucnjaci i mudraci, koji analiziraju psiholoske profile coveka, a ne zapitaju se zasto on nece da komentarise. Simbolika ove slike je poznata coveku i on , obzirom , da verovatno zna da je simbolika drugacija od one koja se prikazuje od strane svih ovih mudraca, pa zato i ne komentarise. Covek je do sad bio na mestu i verujem da se nista ruzno ne krije iza svega ovoga.

  • Ivan grog od Valjeva Vreme: 28.11.2012 18:32h

    Obzirom da dete ne reaguje , zanci da ne konstatuje knjigu i da mu nije interesantna. Mozda se to htelo reci, a ne velicanje Hitlera ili koga vec. Ne mogu mirni, samo napadaju vlast, ne bira se nista. Razne vesti, afere kojekakvih pevaljki, kojekude, se velicaju, dok niko ne cita vesti u kojima se govori o uhapsenim lopovima, ukradenim milionima u proteklim godinama i slicno. Provaljeno je to davno. Pustaju se afere i kojesta da bi se zanemario rad ovih ljudi u nastojanju da nas izvuku iz ovog teskog stanja, u koje smo upali, "zahvaljujuci" nekim drugim ljudima koji su bili na vlasti do sada.

  • Bensedin Vreme: 28.11.2012 18:41h

    Ne sme čovek da se našali, odmah ga izjednače sa funkcionerom grada Beograda Darka Runića, sa sve velikom slikom uz njegovo keče.

  • Sasa Vreme: 28.11.2012 18:46h

    Od cega pokusavate da napravite pricu pa ovo je zalosno... Sto ne pogledate po svojim profilima ima mnogo zanimljivijih stvari, sto ne pogledate u imovinske knjige vasih nalogodavaca i sponzora bice bolje price. A ovi kvazi strucnjaci su odlicni, sada mi je jasno sta je sve uradila pogresna selekcija.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP