Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KO JE BUGARIN KOJEG JE PREMIJER PROZVAO DA HOĆE DA PREVARI SRBIJU

Tomin tajkun duguje 20 miliona evra!

Autor: I. Kljajić | 19.07.2015 - 20:05:00h | Komentara: 4

Bugarski tajkun koji državi Srbiji duguje više od dve milijarde dinara je traženi biznismen Cvetan Vasilev, koji ima specijalne veze sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem! To se pokazalo u februaru prošle godine, kada je predsednik države došao na noge Vasilevu, koga Bugarska goni zbog kriminala i korupcije, i svečano otvorio novi pogon u Srpskoj fabrici stakla Paraćin, čiji je Bugarin vlasnik.

poternica

Od osmeha za kamere srpskog predsednika i bugarskog tajkuna paraćinska fabrika prošla je put od trnja do zvezda - i nazad.

Otvaranjem nove tehnološke linije, postala je najmodernija fabrika za ambalažu na Balkanu, da bi posle svega sedam meseci zaglibila sa blokiranim računom!

Imao specijalni dil s menadžmentom fabrike: Nikolić

Imao specijalni dil s menadžmentom fabrike: Nikolić | Foto: Vesna Lalić

U pozadini svega je Cvetan Vasilev, većinski vlasnik Staklare, odnosno Korporativno-trgovinske banke, koja je 2012. kupila fabriku. On u je Bugarskoj osumnjičen za višemilionske pronevere i Sofija je tada od Srbije tražila njegovo izručenje. Međutim, i tada je u Srbiji imao „povlašćen status“. Mimo prakse, nije mu određen ekstradicioni pritvor, već mu je samo oduzet pasoš, uz obavezu da se uredno javlja policiji.

Policija da se uključi
Savetnik za strana ulaganja Mahmud Bušatlija kaže za „Alo!“ da je slučaj dugovanja Staklare zaista neverovatan, a da o vezama predsednika Nikolića i Vasileva treba pitati policiju.
- Stvarno ne znam u kakvoj su oni vezi. Sumnjam da iko zna. Najbolje bi o tome znala policija, ako je to uopšte interesuje - kaže on.


U međuvremenu, predsednik Nikolić je pokušao da od očiju javnosti sačuva svoj biznis plan koji je skovao sa paraćinskom staklarom. Međutim, mediji su otkrili da se šef države toliko ozbiljno bacio na proizvodnju rakije da je fabriku stakla iz Paraćina uposlio da mu napravi prvu seriju flaša od oko 10.000 komada!

Staklene boce, reljefno urađene sa obrisima šajkače i slova „T“, bile su najstrože čuvana tajna unutar fabričkog pogona, što, uz nestandardnu uslugu koju je fabrika učinila ovom kupcu, ukazuje na specijalni dil koji je Nikolić mogao da ugovori samo sa menadžmentom.

Moć, poternica i hapšenje

Cvetan Vasilev, tada najtraženiji bugarski begunac i drugi najbogatiji Bugarin na „Forbsovoj“ listi, predao se u septembru prošle godine MUP-u Srbije. Do tada se spekulisalo da se od Interpolove poternice krije upravo u Srbiji. Njegova banka, korporativna banka Korpbank, većinski je vlasnik konzorcijuma „Glas industri“, koji je 2012. kupio Fabriku stakla od „Srbijagasa“ za 35 miliona evra.
 


Bugarin Vasilev ponovo je u žiži srpske javnosti zbog enormnog duga za struju i gas, koji se popeo na više od 20 miliona evra! Kako je otkrio premijer Aleksandar Vučić, Fabrika stakla u Paraćinu od početka godine nije platila ni dinar za potrošenu struju!

- Vlasnik pravi profit, posluje odlično, a hoće da prevari državu Srbiju. Ja to više ne mogu da trpim. Šta hoćete, da oprostimo nekome 20 miliona evra da bi on bio bogat i bahat, a mi svi budale - poručio je Vučić.

 

Tagovi:

Poslednji komentari
  • boki Vreme: 19.07.2015 21:50h

    pa kad ce drzava da reaguje...policija...pa ovaj Toma je najveci preverant

  • dorcolac Vreme: 20.07.2015 04:59h

    A u stanu Lj. Tadica je izbio pozar zbog sveca. Covek nije imao para za srtuju, pa mu ukinuli. Tajkunima i kriminalcima se ne ukida struja. Prijatelji iz vlasti ih stite.

  • mima Vreme: 20.07.2015 06:35h

    Ko je taj, u drzavi Srbiji, ko ima obavezu da ZAUSTAVI porodicu Nikolic da prestane da pravi stetu Srbiji i srpskom, napacenom narodu?

  • Luka Vreme: 20.07.2015 14:04h

    Toma je najdrpaviji predsednik Srbije , ikada !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP