Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJPLAĆENIJI DRŽAVNI FUNKCIONER?!

Tominom savetniku 700.000 dinara mesečno!

Autor: M. Dakić - I. Kljajić | 09.01.2014 - 16:00:00h | Komentara: 21

Oliver Antić prima osam plata, ali ga astronomska apanaža ne sprečava da na Pravnom fakultetu uzima i naknadu za prevoz od 2.680 dinara, iako živi na svega 15 minuta hoda od radnog mesta

Oliver Antić

Oliver Antić | Foto: Oksana Krutenjuk

 

Oliver Antić, savetnik predsednika Srbije, jedan je od najplaćenijih državnih funkcionera! Kako „Alo!“ otkriva, on svakoga meseca uredno primi 699.267 dinara, a poseban kuriozitet je činjenica da pored astronomskih apanaža bivši naprednjak sa Pravnog fakulteta podiže i naknadu za prevoz od 2.680 dinara, iako prema našim saznanjima živi na svega 15 minuta hoda od te institucije.

Samo za Tomu radi za džabe
Iako se, pored Pravnog fakulteta, ubacio na platni spisak i Vlade Srbije i još dva ministarstva, jedino mesto gde Oliver Antić ne naplaćuje svoje usluge jeste Predsedništvo Srbije, pa je tako savetnik Tomislava Nikolića za pravna pitanja u imovinskoj karti naveo da za to uzima nula dinara.

Naime, on je krajem prošle godine dostavio novu imovinsku kartu Agenciji za borbu protiv korupcije iz koje se jasno vidi da ima mesečna primanja po devet osnova - od čega je čak pet od državnih funkcija. Nikolićev savetnik uspeva da iz kase Pravnog fakulteta mesečno izvuče 409.521 dinar. Osim za profesuru i prevoz, Antić prima pozamašan novac, skoro 150.000 dinara, i za mesečne autorske honorare od dve objavljenje knjige - „Obligaciono pravo“ i „Nasledno pravo“. Te stavke je agenciji prijavio tek pre dve nedelje nakon pritisaka medija, iako honorariše već godinu i po.
Njemu dobro ide i u Vladi Srbije, pa tu kao član komisije za izradu građanskog zakona uzima skoro 60.000 dinara. Nikolićev čovek od poverenja se ubacio i u Ministarstvo spoljnih poslova kao glavni pravni savetnik, za šta inkasira 90.000, a „neophodan“ je i u Ministarstvu pravde, gde je predsednik ispitne komisije za sprovođenje javnobeležničkog ispita i član komisije za polaganje pravosudnih ispita.

Tomislav  Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: FoNet

Antić je, međutim, propustio da u imovinskoj karti „pomene“ da je i predsednik dve komisije koje funkcionišu na Andrićevom vencu - za pomilovanja i odlikovanja. Istovremeno, „Alo!“ je još krajem decembra 2012. pisao da je Antić postavljen i za koordinatora katedre za spoljnu politiku i međunarodne odnose pri Diplomatskoj akademiji „Koča Popović“ u MSP-u, ali ni te reference nema u njegovoj imovinskoj karti.

Dolaskom na mesto savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u junu 2012, Antić je utrostručio svoja primanja i zaseo na još sedam funkcija. Profesor Antić juče je bio nedostupan na redakciji poznate brojeve telefona da objasni kako uspeva da ispuni sve preuzete obaveze, ali i da odgovori da li je moralno da mesečno prima 16 prosečnih srpskih plata u vreme kada se propagiraju oštre mere štednje.

Savetnik za sve pare
Pravni fakultet u Beogradu 99.414
Pravni fakultet u Beogradu 155.407
Predsednik Republike 0
Ministarstvo spoljnih poslova 90.000
Ministarstvo pravde 70.000
Vlada Srbije 59.746
Ministarstvo pravde 70.000
Pravni fakultet u Beogradu 46.071
Pravni fakultet u Beogradu 105.949
Pravni fakultet u Beogradu 2.680
UKUPNO 699.267
* iznosi su u dinarima

Poslednji komentari
  • Милунка Vreme: 09.01.2014 16:47h

    Зато ја примам 13700 динара пензије месечно. Обећали 4000 хиљаде још ниси исплатили морају да задовоље гузоње из СНС.

  • srele Vreme: 09.01.2014 16:54h

    ja mislio da ovi naprednjaci posteni a oni jos veci lopovi od prdhodnih

  • citalac Vreme: 09.01.2014 17:21h

    Kakvog je morala ovaj covek?!? Zasto predsednik Nikolic na ovako nesto ne reaguje?!?To je direktan udarac SNS-u i tako nesto rusi kredibilitet i Nikolicu i SNS.Svakodnevno gledam kako sve vise ljudi prevrce po kontejnerima i kada poredim te dve stvari ne zivi mi se!

  • miki Vreme: 09.01.2014 17:25h

    BRUKA I SRAMOTA. SAD OVO ZNA I NIKOLIĆ I ĆUTI. ON JE PREDSEDNIŠTVO PRETVORIO U CRKVU I VIŠE LIČI NA PARTIJARHA.

  • Zoran Vreme: 09.01.2014 17:25h

    Posteno neko clanstvo,nema sta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP