Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OBRADOVAĆE SE

Tomislav Nikolić: Srbi iz Republike Srpske su za mene Bosanci

Autor: Blic | 25.04.2013 - 10:09:00h | Komentara: 8

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da mu je žao zbog svih zločina počinjenih nad Bošnjacima i da će se pokloniti žrtvama genocida. On je, između ostalog, kazao i kako su za njega Srbi iz Republike Srpske Bosanci, iako neki od njih ne vole da ih tako zovu. Nikolić je gostovao u emisiji "Interview 20", koju uređuje i vodi Sanela Prašović-Gadžo na BHT-u.

"Ja klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda učinio bilo koji pojedinac", kazao je Nikolić, istakavši da će uskoro posetiti Srebrenicu.

Nikolić kao gost bosanske televizije

Nikolić kao gost bosanske televizije

 
Podsetimo, članovi Predsedništva BiH Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović ove sedmice boravili su u službenoj poseti Srbiji gde su razgovarali s Nikolićem te se složili da među njima više ne treba da bude nesuglasica i nerazumijevanja te da dve države u budućnosti treba da budu još čvršće povezane i da događaji iz 20. veka ne smiju više nikada da se ponove.

"Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma želi Bosni i Hercegovini najbolji mogući ekonomski, privredni i svaki drugi razvoj, stabilnost i sigurnost. Srbija želi da joj pomogne na tom putu. Srbija je tu uvijek kada zatreba i ako postoji potreba pružiće pomoć. Ali mi bismo želeli da dva entiteta sami rešavaju svoje probleme i da sarađuju", rekao je Nkolić nakon razgovora s Radmanovićem i Izetbegovićem.

Član Predsedništva BiH Željko Komšić odbio je da otputuje u Srbiju, a Nikolić je kazao na sastanku kako se nada da će uspostaviti komunikaciju s Komšićem i da više neće biti otkazivanja sastanaka između BiH i Srbije.
Poslednji komentari
  • Milan Vreme: 25.04.2013 11:01h

    Pa ovo je stvarno sramota, prvo Tadic sad i ovaj, dokle cete da nas brukate vise

  • bane Vreme: 26.04.2013 03:50h

    Sta reci o ljudima koji izdaju kuma kao Vuk i Nikolic sigurno ce i nas izdati kao i kosovo a Pricaju o nekom uspehu Izdajice.

  • nensi Vreme: 26.04.2013 16:05h

    pozdravljam

  • teo Vreme: 26.04.2013 16:53h

    Tako je to kad neobrazovani ljudi vode i predstavljaju zemlju! Tako nam i treba i sad se ne treba cuditi zbog njihovih svakodnevnih gluposti!

  • jovan Vreme: 26.04.2013 17:41h

    Шта се ово дешава са нама србима.Какав смо ми то народ који бира овакве људе на место председника. Па он упорно понавља да су срби из босне, босанци што тврде и муслимански представници.За њега они нису срби. Очигледно је да је страни плаћеник и да је његов бивши кум велики патриота г-дин Шешељ потпуно у праву, када је ово рекао.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP