Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK SRBIJE O KATASTROFI KOJA JE POGODILA ZEMLJU:

Tomislav Nikolić: Srbiju je ujela vodena zmija!

Autor: Kurir | 24.05.2014 - 00:48:00h | Komentara: 5

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otvorio je dušu povodom vodene stihije koja je pokorila zemlju.

Tomislav Nikolić u Smedervskoj Palanci

Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom | Foto: Nenad Pavlović

- Reke su se pokazale kao zmije. Probudile su se, ujele, pustile otrov. I ponovo pritajile. A nikad ne znate kad će se ponovo probuditi i podivljati. Zato moramo da budemo spremni da se odbranimo. Da budemo svesni da se klima menja i da ovakve situacije neće biti jednom u 100 godina, već verovatno češće - rekao je Nikolić na početku intervjua.

Pomoć stiže, ali građani žele da znaju da li će ona biti usmerena na pravi način. I to zato što su u sličnim situacijama bili iznevereni.
- Jeste bilo tako, ali to vreme je iza nas. U situaciji kada treba pomoći, apsolutno niko ne sme da greši dušu. To je kraj Srbije. Ako bi se iko ogrešio, to je kraj srpskog duha. Uveren sam da će Vlada novac deliti potpuno transparentno i tamo gde je potreban. Ne sme biti zloupotreba.

I vi svakodnevno obilazite ugrožena područja?
- Da razjasnim, glavnu ulogu ima Vlada, ali, naravno, stavio sam se na raspolaganje. Molili su me: "Predsedniče, neka pomoć koja se šalje ide preko vas." Ja onda pozovem Aleksandra Vučića i Vladu. Pitam šta je po njihovim saznanjima potrebno u svim ugroženim područjima. Hoću da posetim i manja i veća mesta. Idem i u Obrenovac s velikim konvojem.

Pojedini mediji su objavili da ste prošlog vikenda, kad je situacija bila najteža, bili u Bajčetini i pekli rakiju?
- Zašto bih ja uopšte odgovarao na te optužbe. Svedoci smo da se već formirao i krug medija koji i Vladu napada za sve što je uradila. I ranije sam bio dežurni krivac, ali sad je to došlo i do Vlade. Kad me takvi napadaju, još sam ponosniji na ono što radim. Vidite, ovo je bila vanredna situacija, sve je u rukama Vlade. Da je bilo vanredno stanje, ja bih kao vrhovni komandant s vojskom preuzeo i civilne strukture i civilne zadatke. Ne bi više bilo mogućnosti da se nešto uradi i da se uopšte pomisli da li je pređena linija zakona ili ne.

Da li je Vlada uradila sve da posledice budu što manje?
- Vlada je uradila sve što je mogla. Svedoci smo da okolne zemlje imaju mnogo manju materijalnu štetu, a mnogo veći broj izgubljenih života. Ako treba, i ako će nam to pomoći, biću za pojedine medije večita žrtva i meta.
Kako gledate na to što se danima spekuliše o broju žrtava?
- Moramo da žalimo za svakim izgubljenim životom. I 33 žrtve nisu malo. Nadam se i uveren sam da se taj broj neće uvećavati.
 
Poslednji komentari
  • Boban Vreme: 24.05.2014 01:47h

    Srbiji je trebao ovakav predsednik, covek koji se drzi svojih nadleznosti i Ustava. Pohvale za njegov dosadasnji rad i posebno pohvala za trud oko prikupljanja pomoci za ugrozena podrucja.

  • Kostadin Vreme: 24.05.2014 05:44h

    A g dina predsednika kao da je ujela C C mušica. Probudi se .

  • Драгомир Vreme: 24.05.2014 05:53h

    Господине ми мој прецедниче Николићу,ово је брука и ем срамота!Бујица воде крене са планине па се подели у два канала!Па после оде у четири па у осам ... И шта да ти даље пишем? ПС.После оне кишурине ја сам ошо у моју башту и набрао три килограма јагода за кућевну употребу а да нигде није било земљаног наноса!Парадајз и паприка су били у реду!САМО ЗАТО ШТО СУ ПРЕ ТОГА БИЛИ БРАЊЕНИ ОДАВНО ИСКОПАНИМ КАНАЛИМА!И крај приче!

  • Ivan Vreme: 24.05.2014 06:45h

    Bobane, mislis predsednik koji pece rakiju dok je zemlja ooplavljena? Taj covek je sramota za zemlju i bolje mu je da se sakrije u svoju bespravno podignutu vikendicu da nas ne bruka

  • Marko Kurc Vreme: 24.05.2014 10:38h

    Kakav dramoser! Kao molili ga, ali on po Ustavu u to vreme peče rakiju u Bajčetini, na imanju koje su mi poklonili sinovi, od novca koji su pošteno su zaradili. Jedan kao visoki funkcioner SNS-a, a drugi kao trener u mlađim kategorijama FK Partizan. Možda su reke kao zmije ali ti si lešinar.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP