Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TIJANIĆIZMI

Tomo, savetnik ti je rasista!

Autor: B. Majdarević | 17.08.2012 - 15:23:00h | Komentara: 0

Epitet “nesrećnik iz Podujeva”, kojim je savetnik za kulturu predsednika Srbije Radoslav Pavlović okitio Aleksandra Tijanića, isprovocirao je direktora RTS-a da u otvorenom pismu od Tomislava Nikolića zatraži objašnjenje zašto ga njegov “kulturnjak” rasistički obeležava.

Otvoreni sukob

Otvoreni sukob

On je optužio Pavlovića da vodi medijsku hajku, te najavio da će se s njim obračunati i pred merodavnim domaćim i stranim institucijama.

Oslobođen zakona kad i stida!

Tijanić je izneo sumnju da je “doboš savetnika Pavlovića samo brutalna najava kako država neće ispuniti svoju obavezu i - u dubokoj ekonomskoj krizi i razumljivom padu pretplate - neće svom javnom servisu obezbediti dovoljan i stabilan izvor finansiranja”.
- U tom slučaju, razumećete neizbežnost da se Javni servis obrati pravosuđu, nadležnim institucijama za kontrolu rada i zaštitu RTS-a, te OEBS-u i Evropskoj komisiji sa pitanjem – da li je vaš savetnik u celosti oslobođen štetnog uticaja srpskih i evropskih zakona? U boljem ishodu, biće to samo tužni abortus umišljenog savetničkog pokušaja da sebe prikaže kao vlasnika ljudskih sudbina i važnog samozvanog proroka zlokobnih vremena? Ako je prorok Pavlović u pravu, ako je oslobođen zakona kad i stida, ponoviću retoričko pitanje upućeno Vama - šta to onda, Predsedniče, počinje u Srbiji i kako će se završiti?

- Uživa li on zaštitu vašeg kabineta i pravni imunitet kad, kao autolicencirani srbomer, podstiče razliku među Srbima ispravne genetike i nas, srpskih mutanata, sa Kosmeta? Je l’ to početak nečega što ne znamo kako će se završiti? U brojnim medijskim najavama - šta će sve, čim sedne u moćnu fotelju savetnika, da uradi Savetu RRA, Upravnom odboru i generalnom direktoru RTS-a - vaš kulturnjak me, rasistički, obeležava složenom, višeznačnom formulom “nesrećnik iz Podujeva”?! Očigledno, mesto rođenja mene rasno diskvalifikuje da, posle Mitevića i Milanovića, budem treći generalni direktor srpske televizije poreklom sa Kosmeta - navodi Tijanić u pismu Nikoliću. Prvi čovek javnog servisa napominje i da nije rođen u Podujevu, ali pita Nikolića šta ga, po standardima njegovog savetnika, čini Srbinom druge klase.
- Kolika je, u procentima, arijevska prednost Srba poput Pavlovića rođenih, pretpostavljam, u okolini vinski obdarenog Aleksandrovca? - pita Tijanić. On je podsetio na predsednikovu javnu ocenu da je državna televizija bila “najprofesionalniji i najpošteniji medij tokom predizborne kampanje”.
- Da li vaš savetnik, daleko bilo, ovim poništava vaše ocene? Ili direktno polemiše sa vama? Da li je, u tom slučaju, Pavlović samo Vaš kulturološki savetodavac ili predstavlja, kako sam veruje, ispupčeni “komad” predsednika, što ga čini autonomnim političkim faktorom zaduženim za ustrojstvo i kontrolu kulture, medija, institucija, kadrovsku politiku, ministarstvo kulture?... Jesu li najave smena, hajki, pretnji, sejanje straha i neistina gomila samokandidata za funkciju koja (još) nije slobodna posledica nečijih neutaženih ambicija, naplata bliskosti sa Vama, ljutnja zbog traženih, a neisplaćenih honorara, opijenosti ambicijom, draž krčenja prečica kroz zakone ili brutalni politički pritisak usmeren, slutim, na budžet RTS-a od nedovoljnih 70 miliona evra? - stoji u pismu.
Otvoreni sukob između Pavlovića, inače scenariste serije “Moj rođak sa sela“, i Tijanića počeo je pošto je dramski pisac optužio direktora RTS-a da je zabranio seriju o Aleksandru Karađorđeviću, koju je spremao. Juče smo pokušali da na Tijanićevo pisanje dobijemo komentar od Radoslava Pavlovića, ali su nam njegovi saradnici rekli da je na putu, te da se neće oglašavati ovim povodom. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP