Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NIKOLIĆ ZABORAVIO NA JOŠ NEKE ZVEZDE

Tomo, što ne pomilova Cveleta?!

Autor: Danica Ćuruvija | 21.11.2012 - 07:02:00h | Komentara: 2

Jedna optužnica, a dva aršina! Ovako bi se mogao protumačiti postupak predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je pre nekoliko dana pomilovao fudbalsku legendu Dragan Džajića Džaju (66), a pri tom zaboravio da abolira i bivšu zvezdu crveno-belih Vladimira Cvetkovića Cveleta (71), koji je za crveno-bele odigrao na stotine utakmica i sa klubom iz Ljutice Bogdana, dok je bio generalni sekretar, 1991. osvojio i Kup evropskih šampiona.

Zaboravan:  Tomislav Nikolić

Zaboravan: Tomislav Nikolić | Foto: FoNet / EPA

Pored njih dvojice, na optuženičkoj klupi našli su se i funkcioner CZ Miroslav Marinković (76) i menadžer Ranko Stojić (52).


- Ne želim uopšte da komentarišem sve to - rekao nam je Cvetković, koji inače ne daje izjave za novine, ali nam je usput otkrio da muku muči sa veštačkim zglobom, zbog čega godinama hoda pomoću štapa.

Dragan Džajić

Dragan Džajić | Foto: Marko Đurica

Od Džaje je veća korist


„Abolicija je akt milosti, a odluku o njoj, na predlog ministra pravde, donosi predsednik države, koji ne mora da je obrazlaže. Kada se neko abolira, rukovodi se činjenicom da li ima više štete ili koristi od krivičnog gonjenja. Lice koje se abolira se ne oslobađa, već se optužba protiv protiv njega odbija od strane suda, a ta osoba ostaje nevina jer je i u postupku za nju važila pretpostavka nevinosti“, izjavio je za „Alo!“ Milan Škulić, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu.

Ni šef njegovog branilačkog tima, advokat Slobodan Zečević, nije bio voljan da komenatariše Nikolićevu odluku dok ne dobije sudsko rešenje o obustavljanju postupka protiv Džajića, ali se ipak osvrnuo na kontradiktornost ove odluke.

- Prilično je nelogično da jedan od njih bude aboliran, a drugi ne, iako se svima sudilo po istoj optužnici. Očekujem zato da sud odbaci optužnicu i oslobodi ostale optužene - rekao je Zečević.

Cvetkovićev advokat Sead Spahović bio je nešto rečitiji o različitim aršinima za nekadašnji triling našeg najtrofejnijeg kluba.

- Pozdravljam aboliciju za Džajića, ali morao je i Cvele da bude aboliran jer je i on veliko ime. Reč je o sjajnom sportisti, koji je osvojio mnogo medalja u crveno-belom dresu, olimpijcu i šampionu sveta u fudbalu. On i Džajić su bili u istom pravnom košu, te smatram da je abolicija neopravdano izostala i za Cveleta - istakao je Spahović.

Vladimir Cvetković

Vladimir Cvetković | Foto: Zoran Ilić

Kako saznajemo, odluka o obustavi gonjenja Džajića treba da stigne u sud, dok se postupak protiv ostalih optuženih nastavlja, ukoliko Nikolić ne odluči drugačije. Iz Predsedništva Srbije i u Ministarstvu pravde nismo dobili nikakav komentar povodom ovog slučaja.

Osvajanje Kupa evropskih šampiona

Vladimir Cvetković je bio košarkaš Crvene zvezde, a za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 149 utakmica. Učestvovao je na više svetskih i evropskih prvenstava, kao i na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968, gde se okitio srebrnom medaljom. Bio je generalni sekretar Fudbalskog kluba Crvena zvezda, a kruna njegove karijere na „Marakani“ bilo je osvajanje Kupa evropskih šampiona i Interkontinentalnog kupa 1991. Ima diplomu Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Poslednji komentari
  • bebica Vreme: 21.11.2012 11:56h

    vučić mu nije ništa naredio za cvetkovića.

  • sinisa Vreme: 05.02.2013 21:05h

    mislim da nije ubio nikog,tacnije nisu nadjene rane od macete.Osudjen je jer je prestavljao pretnju i kao opomea drugima koji bi pokusali da dokazu da su nevini bili u zatvoru kao sto je on,a hteo je da ih natera da priznaju njih i zenu koja ga je lazno teretila da su lagali. Drzava nije osudila policajce koji su pucali u kola i njega ranili ,a sudiju ubili nego su samo njega osudili. Procitajte sudske spise pa pisite novinske clanke.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP