Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SOCIJALISTA SE NAFATIRAO IZ KASE OPŠTINE

Tončev za gorivo uzeo 5 plata

Autor: J. Jokanović | 14.07.2015 - 20:42:00h | Komentara: 4

Ovo ima samo u Srbiji i nigde više! Novica Tončev, predsednik Skupštine opštine Surdulica, uzeo je paprenu lovu od poreskih obveznika, a da se za to nije pošteno ni umorio. Naime, visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije za korišćenje sopstvenog automobila iz opštinskog budžeta dobio je “tričavih” 209.410 dinara, što je skoro pet prosečnih srpskih plata!

Prvi čovek Surdulice: Novica Tončev

Prvi čovek Surdulice: Novica Tončev | Foto: Goran Srdanov

To, međutim, nije sve, jer je na ime dnevnica u prošloj godini inkasirao 63.707 dinara, a pet hiljada više za odštetu za neiskorišćeni godišnji odmor, otkrili su novinari portala “pištaljka”. Međutim, Tončev je objasnio za “Alo!” da je samo poslušao premijera Aleksandra Vučića!?


Opštine čašćavaju i šakom i kapom!


Naknada štete za nekorišćenje godišnjeg odmora nije jedini način na koji se lokalni funkcioneri dovijaju kako bi sebi uvećali zarade ograničene Zakonom o platama u državnim organima i javnim službama. Njihova primanja se uvećavaju za razne jubilarne nagrade, naknade za rad u raznim komisijama, pa čak i poklone nakon odlaska sa funkcije! Tako je bivši predsednik opštine Crveni krst u Nišu Darko Bulatović dva meseca nakon odlaska s funkcije zbog velikog doprinosa razvoju opštine nagrađen sa 43.000 dinara. Lider Sečnja Predrag Milošević je u prošloj godini uz mesečnu platu dobio i jubilarnu nagradu...

- On je rekao da nema vožnje službenim automobilima. Ja se toga, doduše, pridržavam već sedam godina, ali to niko ne zna. Tako štedim opštinu, jer ja plaćam amortizaciju, servis, gume, dobijam samo za gorivo, i to ne sve. Po zakonu dobijam 10 odsto od cene goriva po pređenom kilometru ili, ako već hoćete, za jedan put do Beograda sipam gorivo za 10.000 dinara, a od opštine dobijam 6.000 - objašnjava Tončev, koji je inače poznat kao imućniji preduzetnik.

Komentarišući i iznos koji je dobio zbog neiskorišćeng godišnjeg odmora, Tončev navodi da je prvi put posle sedam godina iskoristio pet dana odmora.

- Uzeo sam svega pet dana od 35, koliko mi sleduje. Nisam išao na odmor godinama, ali Surdulica ne bi bila toliko razvijena kada bih se ja mnogo odmarao - navodi on.

Ipak, on nije jedini funkcioner koji je “masno” zaradio zbog propalog godišnjeg odmora. Zbog toga što nije iskoristio odmor za 2013, predsednik opštine Šid Nikola Vasić dobio je naknadu od 87.204,15 dinara za jul i avgust.
Tako je prvi čovek Šida sa platom od 126.704 dinara, uz ove naknade, za dva meseca inkasirao skoro pola miliona dinara. Pritom, Vasić je odštetu dobio na osnovu odluke koju je lično potpisao, a doneo je administrativni odbor. Kako je izjavio za portal “pištaljka”, novac dobijen od naknade donirao je ugroženim porodicama u poplavljenom selu Jemeni. Pored Vasića, godišnji odmor nije koristilo još šest šidskih funkcionera, a kako su naveli, nisu odmarali zbog majskih poplava i vanredne situacije u ovom mestu.

Bivši načelnik opštinske uprave Dimitrovgrad Velin Nikolov je na konto neiskorišćenog odmora u džep strpao čak 100.987 dinara, a kako smo saznali na njegovom bivšem radnom mestu, on je od januara u penziji, pa će moći da ode na plaćen odmor. Pored Nikolova, odštetu po tom osnovu dobili su i tadašnji predsednik opštine Nebojša Ivanov, 97.765, njegov zamenik Zoran Petrov, koji je iz budžeta dobio 75.339, kao i članica opštinskog veća Tamara Georgijev, koja je uz mesečnu platu zaradila 91.140 dinara više.
Poslednji komentari
  • Milan M Vreme: 14.07.2015 21:43h

    Trebao si više da uzmeš ! Malo je.....

  • Pera Mitic Vreme: 15.07.2015 07:10h

    Novica Toncev je car korupcije na jugu Srbije i ovo je samo mali deo onoga sto je uzeo. Licno se hvali da ga stiti Vucic i Kokeza. Pijanci s Darkom Buljatovicem iz Jugoistoka, to je drustvo koje unistava Srbiju

  • CR7 Vreme: 15.07.2015 07:11h

    Doktor za prevare i malverzacije.

  • Andjela Vreme: 16.07.2015 16:33h

    Nemojte da pravite rat u Srbiji mnogo sam mlada jos sam dete.!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP