Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REŠAVA SE PROBLEM NAPLATE DUGA

Toplane u Srbiji spremne za početak grejne sezone!

Autor: Beta | 28.09.2013 - 08:24:00h | Komentara: 0

Toplane u Srbiji su spremne za predstojeću grejnu sezonu i ne očekuju se neki veći problemi, izjavio je predsednik Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović.

Grejanje

Radijatori uskoro topli | Foto: foter.com

On je agenciji Beta kazao da su remonti toplana skoro završeni, tako da će tehnički svi sistemi biti spremni za grejnu sezonu.
Stojanović nije mogao da precizira koliko potrošači duguju toplanama, ali je kazao da je skoro u svim gradovima povećan procent naplate.
- Dobro je što se našlo rešenje za višegodišnje nagomilane dugove toplana prema Direkciji za robne rezerve - kazao je Stojanović i dodao da je u toku potpisivanje reprograma dugovanja za mazut.
Prema njegovim rečima, najveći broj toplana u Srbiji je potpisao reprogram i za gas, ali pitanje kamata nije još rešeno u potpunosti.
Cene grejanja u budućnosti će se, kako je istakao Stojanović, formirati isključivo prema vladinoj uredbi o najnižim i najvišim cenama toplotne energije, a u skladu sa rastom cena energenata.
Direktor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić rekao je agenciji Beta da je u završnoj fazi potpisivanje ugovora o reprogramu dugovanja za mazut s toplanama u Srbiji.
Prema njegovim rečima, 38 toplana u Srbiji Robnim rezervama duguje za oko 50.000 tona mazuta za prošlu i pretprošlu godinu.
Tasić nije naveo kolika su pojedinačna dugovanja toplana za mazut prema Robnim rezervama, ali je dodao da su medju najvećim dužnicima toplana u Smederevu, Trsteniku, Zaječaru i Kragujevcu.
- Po zaključku Vlade od 16. avgusta, Direkcija za robne rezerve je u obavezi da sa svim toplanama koje imaju dugovanja zaključi ugovore o reprogramu i u zavisnosti od količena mazata koji duguju, napravljen je plan vraćanja u mesečnim ratama u narednih par godina - kazao je Tasić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP