Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HUMANI BEOGRAĐANIN REDOVNO POSEĆUJE ALEKSANDRA KRNETU

Torta za čoveka bez lica

Autor: R. Ćoralić | 14.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Humani mladić iz Beograda koji je pomogao nepokretnom „čoveku bez lica“ Aleksandru Krneti (62), o čemu je „Alo!“ pisao, još jednom je dokazao svoju humanost. Otkak je Aleksandar još u septembru smešten u Prihvatilište za odrasle u Kumodraškoj ulici, ovaj mladić ga redovno obilazi. Za doček Nove godine svim stanarima te ustanove priredio je nesvakidašnje iznenađenje.

Aleksandar Krneta

Aleksandar Krneta

- Prijatelji iz kraja i ja smo sakupili novac, kupili vatromet, torte i sokove i odneli ih u Prihvatilište. Znam da tamo niko ne dolazi, a tim ljudima znači pažnja i ovo je bio jedan od načina da im bar malo ulepšamo doček i obradujemo ih - govori humani Beograđanin, napominjući da će nastaviti da posećuje Aleksandra, jer je to jedino što može da učini za njega.


- Vidim da mu to znači. Kad god sam u prilici, odem da ga posetim, bar jednom sedmično. On je i dalje u lošem stanju, donji kapci su mu skroz natečeni, pa su mu oči gotovo zatvorene. Teško jede, ali je probao tortu za Novu godinu - prepričava naš sagovornik, dodajući da je prilikom te posete sa prijateljima pokušao da ubedi Aleksandra da lekarske izveštaje sa dijagnozom pošalje na adrese nekoliko klinika u inostranstvu, ali je on to odbio.

Dom za stara lica

Dom za stara lica | Foto: Masanori Jošida


- Preveli smo njegove lekarske nalaze i hteli smo da ga ubedimo da pokušamo, možda bi neko pristao da ga operiše, međutim, čini mi se da je klonuo duhom i da nema više volje nizašta, pa je zbog toga rekao da ne želi - zaključuje humani Beograđanin.

Podsetimo, nepokretnog Aleksandra je ovaj humani mladić u septembru pronašao u jednoj napuštenoj šupi na Petlovom brdu. Pošto su lekari procenili da nije za hitan bolnički prijem, Aleksadar, koji je inače beskućnik, 22. septembra je smešten u Prihvatilište za odrasle. „Zasad nema pomaka što se tiče njegovog smeštaja u neku drugu ustanovu“, potvrdio je direktor te ustanove Prvoslav Nikolić, dodajući da je Aleksandar teško pokretan i da redovno dobija terapiju koju mu je prepisao specijalista. Nikolić priznaje i da se rana na Aleksandrovom licu povećava, ali da nije bio skoro na pregledima jer nigde u lekarskim izveštajima ne piše da treba da ide na preglede.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP