Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALARMANTNO

Trajković: Ugroženi bolesnici u enklavama zbog manjka lekova

Autor: Tanjug | 27.02.2013 - 11:45:00h | Komentara: 2

Agencija za lekove Kosova više meseci onemogućava snabdevanje lekovima zdravstvenih institucija južno od Ibra, zbog čega su ugroženi bolesnici u enklavama, saopšteno je danas iz Doma zdravlja Gračanica. Direktorka Doma zdravlja Gračanica, Rada Trajković navela je u izjavi dostavljenoj medijima da je pre vise od četiri meseca ulazak donacije iz Beograda odobrio ministar zdravlja Kosova.

Rada Trajković

Rada Trajković | Foto: Oksana Krutenjuk

 "Međutim, opstrukciju procesa dopremanja lekova najdirektnije sprovodi Agencija za promet lekova Kosova, iako kompanija "Velefarm" uvek dostavi legalnu propratnu dokumentaciju", navela je Trajković i dodala da domovi zdravlja i druge zdravstvene institucije u enklavama ostaju bez neophodnih lekova za odrzavanje zdravstvene bezbednosti bolesnika.

Iz Doma zdravlja su apelovali na svest humanih ljudi u institucijama, međunarodnoj zajednici, EULEX-u i KFOR-u da pomognu u prevazilaženju navedenog problema i učine sve da se prekine sa opstrukcijom prilikom dopremanja lekova.
Lekari, kako se dodaje u saopštenju, čine napore da sa limitiranim mogućnostima spašavaju živote pacijenata, ali stanje je alarmantno jer su rezerve pojedinih lekova nestale.

Poslednji komentari
  • Dokaz Vreme: 27.02.2013 18:24h

    Eto dokaza da istinu govore i albanski i belosvetski politicari da je stanje na KiM sve bolje i da nastaje pravo multietnicko drustvo.

  • posmatrac Vreme: 28.02.2013 06:19h

    Nealbanci na Kosovu i Metohiji, a posebno Srbi , morali bi se ponasati isto onako, kako se albanci poslednjih sto godina ponasaju u Srbiji, bojkotovali su i kritikovali sve, jedino ne pare, njih su uzimali gde god su mogli. Rada Trajkovic sedi u tacijevoj skupstini, valjda ce joj u znak zahvalnosti pomoci tacijeva elita. Jedine ilegalne i paralelne institucije na Kosmetu su one albanske i medjunarodne, kad to shvate svi umesani, lakse ce resiti sve probleme.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP