Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRBIJA NAŠLA KUPCA?

Tramp i šeik u trci za Generalštab, hoće da grade hotel?

Autor: Večernje novosti / B92 | 21.11.2013 - 10:49:00h | Komentara: 1

Trampovi hoteli su veliki centri u kojima se nalaze restorani, galerije, kockarnice, golf-klubovi, skejt-parkovi, kafići, šoping i spa centri. Međutim, prošle godine je ideju o izgradnji hotela pomenuo i šeik Abu Dabija Muhamed bin Zajed.

Već  godinama vodi  gledani šou  „Slavni šegrt”:  Donald  Tramp

Donald Tramp

Američki biznismen Donald Tramp poslaće tim saradnika kako bi videli lokacije za eventualnu izgradnju ekskluzivnog hotela u okviru lanca hotela “Tramp”.

To je rezultat sastanka premijera Srbije Ivice Dačića sa Trampom u Njujorku, na kojem je bilo reči o potencijalnoj investiciji.

- To je za Srbiju veoma značajno, jer bi dolazak Trampa i njegovih investicija bio poziv i drugim ozbiljnim investitorima – rekao je Dačić.

Tramp je vlasnik lanca od osam hotela i mnogobrojnih nekretnina, uglavnom na teritoriji Amerike. Njegovi hoteli su, praktično, veliki centri u kojima se nalaze restorani, galerije, kockarnice, golf-klubovi, skejt-parkovi, kafići, šoping i spa centri.

Čovek se popeo na zgradu! - Srušeni Generalštab

 | Foto: Beta

Dobri poznavaoci prilika smatraju da će njegove saradnike zanimati isključivo vrhunske lokacije poput Generalštaba ili, pak, neki od prostora u centru koji su već dodeljeni, a investitori su ostali bez novca za izgradnju. Kao jedna od mogućih lokacija spominje se i Novi Beograd, jer se poslednje Trampove investicije nalaze u modernim delovima grada i podrazumevaju kombinaciju apartmana sa hotelima i šoping centrima.

- Dolazak Trampa bio bi dobar marketinški potez za promociju turizma Srbije – kažu u Udruženju hotelijera Srbije.

Kao što smo juče objavil, lanac hotela Donalda Trampa čini ukupno devet objekata u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Panami. Interesantno je da Tramp trenutno ne poseduje nijedan hotel van američkog kontinenta.

šeik

Šeik Muhamed bin Zajed / Foto: RAS

Inače do sada investitori nisu bili zainteresovani za kupovinu zgrade Generalštaba jer taj objekat ima status spomenika kulture i ne sme mu se menjati prvobitni izgled.

Međutim prošle godine, prilikom posete princa prestolonaslednika šeika Muhameda bin Zajeda al Najhana, bilo je reči da su investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresovani za izgradnju luksuznog hotela na mestu gde se nalazi urušena zgrada Generalštaba u Beogradu.

Mediji su preneli da Arapi žele da na toj lokaciji sagrade najluksuzniji hotel u Evropi. Ideju o izgradnji hotela pomenuo je šeik Abu Dabija Muhamed bin Zajed prilikom nedavne posete Beogradu.

Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 21.11.2013 11:03h

    Не дамо зграде Министарства одбране Републике Србије и Генералштаба Војске Србије. Стоп злочину!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP