Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAD SE SVE PREBROJI

Transparentnost: Stranke potrošile dve milijarde dinara na izborima

Autor: Tanjug | 13.06.2014 - 13:11:00h | Komentara: 0

Stranke su na ovogodišnjim parlamentarnim izborima potrošile više od dve milijarde dinara, a najveći trošak od 942 miliona prijavila je Srpska napredna stranka, saopšteno je iz nevladine organizacije Transparentnost Srbije.

Nemanja  Nenadić

Nemanja Nenadić | Foto: Jelena Vučetić

Programski direktor te organizacije Nemanja Nenadić rekao je na konferenciji za novinare, predstavljajući izveštaj o monitoringu finansiranja izborne kampanje, su sve ostale parlamentarne stranke prijavile tek 640 miliona dinara troškova u kampanji.
On je rekao i da su tri partije vodile skupe kampanje, potrošile su 442 miliona dinara a ostale bez poslanika u Skupštini Srbije.
Iz budžeta je ovog puta, rekao je Nenadić, finansirano 754 miliona dinara, dodajući da je to sličan obim finansiranja kao i 2012. godine, "ako bi se posmatrali samo parlamentarni izbori".
"Međutim, tada su iste partije dobile znatno više novca iz budžeta zbog istovremenog održavanja predsedničkih, pokrajinskih i lokalnih izbora (ukupno više od 17 miliona evra), a obim kampanje nije bio znatno veći", kazao je Nenadić.
Primetio je i da za ovu izbornu kampanju postoje određeni "nepokriveni rashodi" i da najveći udeo u neizmirenim računima ima LDP koja nije ušla u parlament (86 odsto). DSS i URS čiji poslanici takođe nisu ušli u parlamnt imaju više od 44 odsto neizmirenih računa, a demokrate 30 odsto.
"Očigledno je da će ove stranke biti u velikim finansijskim teškoćama zbog preskupe izborne kampanje, a u međuvermenu su LDP, URS, DS S ostale bez prihoda iz republičkog budžeta", istakao je Nenadić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP