Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MOTO KLUB TUZLA

Traže istragu o napadu na srpske bajkere!

Autor: Tanjug | 02.06.2015 - 13:29:00h | Komentara: 0

Udruženje Moto klub Tuzla uputilo je danas pismo Ministrastvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i ministru Predragu Kurtešu sa zahtevom da se postupi po zakonu u vezi s napadom na bajkere iz Čačaka, tokom vikenda u Sarajevu.

Čačanski bajker Milan Stefanović

Čačanski bajker Milan Stefanović | Foto: FB

U pismu koje prenosi "Dnevni avaz" Udruženje zahteva da se procesuiraju odgovorni kao i da se sarajevska policija oglasi o detaljima napada, uz pitanje da "ako nije, zašto nije primljena prijava i napravljen zapisnik policije na licu mesta".

U pismu je navedeno da ovaj "čin vandalizma" ako se ne sankcioniše dovodi sve bajkere koji putuju po svetu u opasan položaj i "to ne od strane naših domaćina niti bilo kojeg bajkera, nego od istih takvih vandala...".
"Svi članovi moto klubova i istinski bajkeri nose časno i sa ponosom boje svog kluba, svoga grada i države i za njih ne postoje granice, niti su opterećeni politikom, nacionalizmom ili religijom. Oni poštuju samo jedan kod, bajkerski kod, u kome su svi bajkeri deo porodice i dišu kao jedan, bez obzira na nacionalnost ili versku pripadnost". navedeno je, između ostalog, u pismu tuzlanskih bajkera.
Petorica motociklista iz Čačka prijavila su u subotu, 30. maja, Policijskoj stanici Pale da ih je u Sarajevu pretukla grupa od najmanje 20 mladića i tvrde da su ih, nakon incidenta, kantonalni policajci samo ispratili do entitetske linije.
"Mi smo na odeći imali obeležja kluba, grb Čačka na leđima sa natpisom Čačak-Srbija, a napred je bila srpska zastava", objasnio je jedan od napadnutih motociklista Milan Stefanović, koji je bio i hospitalizovan, dodajući i da napadači nisu bili nikakvi navijači, kako tvrde federalni mediji, već "lokalci".
Federalni mediji su javili da su bajkere iz Srbije napali navijači Fudbalskog kluba Sarajevo - "Horde zla" na Baščaršiji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP