Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Bivši državni sekretar se dobro uhlebio kod Kanađana

Traži rudu za pet puta veću platu!

Autor: Sanja Đorđević | 18.09.2012 - 00:50:00h | Komentara: 0

Bivši državni sekretar Ministarstva rudarstva Zlatko Dragosavljević mogao bi da ima i do pet puta veću platu u kanadskoj kompaniji “Erin ventures“, gde se zaposlio samo mesec dana nakon što je razrešen s javne funkcije u pomenutom ministarstvu, a koje je toj privatnoj firmi dodeljivanjem licenci omogućavalo poslovanje u Srbiji, o čemu je “Alo!” juče pisao.

Bez odgovora: Zlatko Dragosavljević

Bez odgovora: Zlatko Dragosavljević | Foto: Jelena Vučetić

 Dragosavljević je, naime, kao državni sekretar primao platu od 123.000 dinara, a kao član top menadžmenta u stranoj kompaniji koja se bavi istraživanjem i eksploatacijom mineralnih sirovina mogao bi da zarađuje i do 5.000 evra.


„Balkan gold”: Sekretar nema veze sa nama

Okolnosti “uhlebljenja” bivšeg državnog sekretara za “Alo!” nije želela da komentariše ni Biljana Rankić, direktor firme “Balkan gold”, preko koje Kanađani posluju u Srbiji.
- Ne želim to da komentarišem. Dragosavljević nema nikakve veze sa nama u Srbiji. Obratite se “Erin venturesu” u Kanadi - rekla je Rankićeva za “Alo!”. Na sajtu ove kompanije, međutim, ne postoji imejl adresa putem koje bismo mogli da im uputimo pitanja, a ni Rankićeva nije želela da nam takav kontakt obezbedi.

- Pošto je reč o manjoj firmi koja se za sada u Srbiji bavi samo istraživanjem, odnosno traganjem za rudnim bogastvom, njegova plata kao korporativnog direktora mogla bi da bude između 3.000 i 5.000 evra - otkriva sagovornik “Alo!” iz oblasti rudarsko-geoloških istraživanja koji je želeo da ostane anoniman. Naš izvor ističe da su u većim rudarskim kompanijama koje se već bave i eksploatacijom zarade direktora daleko više.

Kolika mu je zaista ponuđena nadoknada za transfer iz državne službe u privatnu kompaniju, ni juče nismo uspeli da saznamo od bivšeg državnog sekretara, koji danima ne odgovara na pozive i poruke “Alo!”. Tako smo ostali uskraćeni i za komentar Dragosavljevića povodom najave Agencije za borbu protiv korupcije da će protiv njega pokrenuti postupak jer joj se pre zasnivanja poslovne saradnje sa “Erinom” nije obratio za odobrenje.

Ležište Piskanja, gde „Erin“ vrši istraživanja

Ležište Piskanja, gde „Erin“ vrši istraživanja

Podsetimo, propisi kojima se sprečava sukob interesa nalažu da funkcioner dve godine po prestanku javne funkcije ne može da zasnuje poslovnu saradnju sa drugom stranom ako ona obavlja delatnosti u vezi s funkcijom koju je funkcioner vršio.


Dragosavljević je, međutim, razrešen dužnosti u Ministarstvu rudarstva u julu ove godine, da bi već u avgustu postao novi član borda direktora “Erin ventures“. Ova kompanija u Srbiji posluje preko firme “Balkan gold“, a kojoj je još 2010. godine Ministarstvo rudarstva, u kome je Dragosavljević bio državni sekretar, odobrilo licencu za geološka istraživanja borata u ležištu Piskanja kod Baljevca na Ibru.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP