Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRADONAČELNIK NIŠA ODUZEO NADLEŽNOST VEĆNIKU MILOŠU BANĐURU

Tražio smenu bahatog direktora - pa kažnjen!

Autor: Ivana Anđelković - Branko Janačković | 09.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 26

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić oduzeo je nadležnost resorno zaduženog gradskog većnika Miloša Banđura nad JKP „Naisus“ i JKP „Objedinjena naplata“, nakon što je ovaj javno zatražio da direktor „Vodovoda“ Dejan Andrejević podnese ostavku.

Prelomio:  Zoran Perišić

Prelomio: Zoran Perišić | Foto: Konstantin Kamenov

Iako smo nekoliko puta pokušavali da dobijemo informaciju zašto Gradski odbor SNS-a, na čijem je čelu takođe Perišić, ćuti o bahatom ponašanju njihovog saborca, koji je i narodni poslanik, Perišić nije želeo da da konkretan odgovor.


Na meti Agencije za
borbu protiv korupcije

Dok se niške vlasti prave gluve i slepe za Andrejevićeve afere, prva reakcija stiže iz Agencije za borbu protiv korupcije. Naime, kako nam je potvrđeno, budući da Andrejević nije preneo upravljačka prava u svom privatnom preduzeću „Prohrom“ u zakonom predviđenom roku, Agencija za borbu protiv korupcije pokrenuće postupak za utvrđivanje povrede Zakona o Agenciji.
Andrejević ima privatnu firmu čiji je 100 odsto vlasnik, a u kojoj je direktorsku fotelju prepustio Marku Stankoviću, partijskom kolegi i svom šefu protokola u „Vodovodu“, tek 12. maja 2014. godine, više od šest meseci nakon imenovanja na čelo JKP „Naisus“.

Miloš Banđur, gradski većnik za komunalne delatnosti u Nišu, potvrdio nam je informaciju da mu je oduzeta nadležnost nad ova dva komunalna preduzeća.

- Kolegijum Gradskog veća, na preporuku gradonačelnika, izuzeo je JKP „Naisus„ i JKP „Objedinjena naplata“ iz pripadajućeg mi resora komunalnih delatnosti, nakon što sam javno preporučio Andrejeviću da treba da podsnese ostavku na direktorsko mesto.
Njegovi postupci su u suprtonosti sa politikom premijera Aleksandra Vučića i SNS-a. Ne mogu da ostanem nem na ono što Andrejević radi. O tome zašto je gradonačelnik to uradio, najbolje je da pitate njega - rekao je Banđur za „Alo!“.
Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS-a u Skupštini Srbije, izjavio je da ne veruje u priču da Zoran Perišić štiti Dejana Andrejevića.
- Perišić je dobar gradonačelnik i ne verujem da može stati na stranu Andrejevića posle svega što se saznalo o njemu. Srpska napredna stranka neće ostati nema na postupke direktora „Vodovoda“ i narodnog poslanika, potrebno je samo još malo strpljenja - rekao je Babić za naš list.

Dejan Andrejević Mukica - jači  i od Vučićeve politike!?

Dejan Andrejević Mukica - jači i od Vučićeve politike!?


Zoran Perišić do zaključenja ovog broja nije odgovorio na naša pitanja zašto Gradski odbor SNS-a ćuti o Andrejeviću, da li to znači da podržava korišćenje službenog automobila u privatne svrhe, neplaćanje komunalija i to što je Andrejević kao direktor privatne firme u blokadi postavljen i na mesto direktora „Vodovoda“. Takođe, od Perišića nismo dobili odgovor zašto je oduzeo nadležnost nad dva preduzeća od gradskog većnika.

Sve Mukičine afere

- Nije plaćao redovno rate po dugu za komunalije od više od 438.000 dinara, koji je preuzeo za stan u vlasništvu njegove majke, ali ni redovnu potrošnju.
- Službeni auto „Vodovoda“ uslikan u ponoć ispred njegove zgrade jer ga je koristio kao svoj.
- Službeni automobil „Vodovoda“ fotografisan pre nekoliko meseci ispred Narodne skupštine u vreme zasedanja parlamenta.
- Za dva meseca naplatio više od 240.000 dinara za dolaske na senice Skupštine.
- Ima privatnu firmu „Prohrom“, koja je više od 950 dana u blokadi za iznos od 672.000 dinara.
- Više od šest meseci paralelno bio direktor i svoje privatne firme i „Vodovoda“.
- Partijskog kolegu Marka Stankovića postavio za šefa protokola u „Vodovodu“ i za direktora u „Prohromu“.

O nekim od ovih afera možete čitati OVDE, OVDE i OVDE ali i OVDE

Poslednji komentari
  • Dragan Jovanovic Vreme: 09.09.2014 07:21h

    Netacna je konstatacija gosp. Babica da je gosp. Perisic dobar gradonacelnik. Mozda njima iz SNS-a, ali gradjanima Nisa nije sigurno. Od kada je isti preuzeo duznost grad svakodnevno potresaju afere bahacenja u javnim preduzecima i gradskim organima, uglavnom njegovih partijskih kolega. Pocev od porodicnog zaposljavanja u gradskoj toplani, preko javnio-privatnih nabavki u objedinjenoj naplati , zloupotrebi sluzbenih vozila u Elektrodistribuciji i vodovodu, preko partijjskih zaposlajvanja, u niskim opstiama. Svakome ko podatke o ovim aferama iznosi se od strane saradnika gosp. Perisica, javno preti, sto su na svojoj kozi u vise navrata osetili novinari Juznih Vesti. Da li je sve istina ili nije ne znam, ali znam da je cinjenica da gosp. Perisic na resavanju istih nista ne preduzima, sto ce pre ili kasnije dovesti do urusavanja i ove politicke opcije.

  • eu Vreme: 09.09.2014 07:28h

    Da li zaista još neko veruje u iskrenost i poštenje SNS-ove vlasti?Andrejević će umesto kazne dobiti unapređenje.

  • jANKO Vreme: 09.09.2014 08:29h

    SRAMNO JE KAKVI SU KADROVI SNS A a pricamo o postenju poslanici su mu nepismeni, po PROFESIJI SIBICARI, MAKROI, ... PREVARANTI, javno namestaju tendere stranackim kolegama i to naravno nije kriminal,

  • Pavle Vreme: 09.09.2014 08:33h

    Evidentno je da većina funkcionera koji su članovi SNS-a svesno krše zakon,vuku za sobom krivične prijave i zatvorske presude, bogate se mahinacijama i ostaju nedodirljivi ... ako smo tu situaciju dobili izborom SNS , stiče se utisak da je dosadašnji lov na tajkune samo reketiranje ...

  • box Vreme: 09.09.2014 08:42h

    Jel ovaj Perisic bog,ko ga stiti a najgori je gradonacelnik pokazace sledeci izbori,kao Sulejman se ponasa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP