Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVAKA ČAST!

Trifunović i Milisavljević Izneli plan za osnivanje fonda za lečenje dece!

Autor: Beta | 20.11.2013 - 13:56:00h | Komentara: 1

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za zdravlje i porodicu Dušan Milisavljević i glumac Sergej Trifunović predstavili su danas plan za osnivanje državnog fonda za lečenje dece koji bi se finansirao donacijama i državnim novcem.

Sergej  Trifunović

Sergej Trifunović: Ovaj fond je nužno zlo! | Foto: N. Milošević

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Milisavljević i Trifunović su rekli da bi se sredstvima tog humanitarnog fonda finansiralo lečenje dece koje nije pokriveno zdravstvenim osiguranjem.
Milisavljević je rekao da je inicijativu za osnivanja fonda pokrenuo skupštinski Odbor za zdravlje i porodicu i da bi članovi fonda bili roditelji bolesne dece, stručnjaci Ministarstva zdravlja i predstavnici medija kako bi način trošenja novca bio transparentan.
Inicijativu za osnivanje državnog humanitarnog fonda prihvatio je skupštinski Odbor za zdravlje i porodicu, rekao je Milisavljević koji očekuje da će u ponedeljak o tome razgovarati s predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem, da bi se našlo najbolje zakonsko rešenje.

Dušan Milisavljević

Dušan Milisavljević: Ako ima za hramove, mora imati i za decu | Foto: K. K.

"Ako smo mogli da putem poštanskih maraka zidamo hramove, onda možemo da izdvojimo novac i za lečenje dece. Mogu se dodatno
oporezovati gazirana pića i masna hrana (radi punjenja fonda)", rekao je Milisavljević o prikupljanju novca za lečenje dece.
Milisavljević je rekao da do kraja sedmice očekuje sastanak s predstavnicima ministarstava zdravlja i finansija Srbije na kojem će on i Stefanović izložiti plan za osnivanje fonda za lečenje dece.
"Sakupljanje novca za lečenje male Tijane Ognjanović je jasna poruka da su građani Srbije, iako siromašni, humani", rekao je predsednik skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu.
Trifunović je rekao da je osnivanje državnog fonda za lečenje dece "nužno zlo" dok u zdravstvu u Srbiji ne bude uslova da se sve operacije rade u Srbiji, a ne u inostranstvu.
Trifunović je rekao da sa bolesnom decom u inostranstvo treba da idu i domaći stručnjaci da bi se što pre obučili za obavljanje operacija koje se sada ne rade u Srbiji.
Poslednji komentari
  • Milan Vreme: 20.11.2013 14:17h

    E na šta je ova država Srbija spala da Veran Matić nam bije bitku za bebe a Sergej Trifunović skuplja pare za lečenje dece! Jedan i drugi se samo lično promovišu ! S tim što ovaj prvi nije odgovarao za privatizaciju televizije i radija a sad je istražitelj broj jedan ! Strašno da strašnije ne može biti! A gde su institucije i šta rade u ovoj zemlji?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP