Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAKO SMO PREŽIVELI DAN?!

Tropske vrućine pogodile Srbiju

Autor: Tanjug | 18.07.2015 - 22:18:00h | Komentara: 0

Tropske vrućine pogodile su Srbiju i većinu država regiona, a crveni meteo-alarm koji je od danas na snazi zbog visokih temperatura biće aktivan i naredne sedmice.

Vrućina Beograd

U Beogradu je danas izmereno 36 stepeni | Foto: RAS

U Srbiji je u 16 sati, kako je objavio Republički hidrometeorološski zavod, bilo najtoplije u Velikom Gradištu gde je živa u termometru dostigla 38 stepeni, kao i u Smederevskoj Palanci, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Ćupriji i Nišu gde je izmereno 37 stepeni.


U Beogradu, Valjevu, Zrenjaninu i Kikindi, kao i Loznici, Negotinu, Kraljevu i Kruševcu, Zaječaru i Vranju izmereno je 36 stepeni.

Građani su spas od vrućine potražili na bazenima, ali i pored reka i jezera.

Portparol beogradske Hitne pomoći Nada Macura kaže da su, sudeći prema intevencija, građani poslušali apele i savete lekara.

Tome u prilog govori činjenica da su ekipe Hitne pomoći imali 97 intervencija, od čega 34 na javnim mestima.
Apel su uputili i Putevi Srbije upozoravajući sve učesnike u saobraćaju da zbog visokih temperatura ne putuju tokom najtoplijeg dela dana, već rano ujutro ili predveče i da se tokom putovanja odmaraju češće nego obično i uzimaju više tečnosti.

Inače, zbog najavljenih tropskih vrućina, JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" je postavila cisterne sa vodom za piće na više lokacija u gradu.

Zbog najavljenih tropskih vrućina cisterne će biti postavljene i sutra u periodu od 10 do 18 časova i to na Trgu republike kod Staklenca, na donjoj okretnici na Zelenom vencu, na Trgu Slavija, u Pionirskom parku, blizu stanice, na Železničkoj stanici ka bolnici Sveti Sava, na Sajmu u blizini spoljnih biletarnica.

Istovremeno će JKP "Gradska čistoća" postaviti svoje cisterne kod TC Ušće (kod Šest kaplara), Omladinskih brigada preko puta GO Novi Beograd, na Glavnoj ulici u Zemunu kod Pošte, raskrsnica Radničke i Paštrovićeve, kod Ade Ciganlije ka Šećerani, Karađorđeva, kod autobuske stanice u parku Bristol, i Bulevar oslobođenja uz stajalište Karađorđev park ka Narodnoj biblioteci Srbije.

Zbog ekstremno visoke temperature, kao i velikih vrućina koje se najavljuju i za predstojeći period, cisterne s pijaćom vodom na najfrekventnijim lokacijama postavljene su i u Novom Sadu.

Osim cisterni, građani u Novom Sadu mogu da se osveže pitkom i hladnom vodom i na slavinama, koje već danima stoje montirane na 11 najfrekventnijih lokacija u gradu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP