Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISPOVEST ŽENE VATROGASCA

"Trudnica je htela da skoči u vatru za decom!"

Autor: Blic | 08.11.2014 - 19:18:00h | Komentara: 0

Zatekli smo užas. Krov u plamenu je padao po trošnoj kući. U dvorištu je stajala trudnica sa dvoje dece i plakala za bebama koje su ostale zarobljene.

Vatrogasac Biljana Predić

Biljana Predić | Foto: RAS

Vatrogosac Biljana Predić (28) prepričava za „Blic“ kako je doživela najtežu intervenciju do sada, u ponedeljak u selu Miroč kod Donjeg Milanovca. Iz plamena je izvukla Kseniju Nikolić (26) i dvoje dece dok spasa nije bilo za bebe Dragicu (3) i Mirjanu Bosiljkanović (2).


- Na poziv da se dogodio požar, krenuli smo sa dva vozila. Auto-cisterna je morala da ide zaobilaznim putem zbog nepristupačnog terena, pa sam s kolegom u drugom vozilu stigla za deset minuta do kuće. Znala sam da u toj porodici ima puno dece i za njih sam se najviše bojala. Ugledali smo trudnicu sa dvoje dece, tik uz plamen. Plakala je i zapomagala da su joj mlađa dva deteta ostala u vatri. Bilo je stravično. Žena je htela da se vrati u zapaljenu kuću. Jedva sam je zadržala - priča Biljana Predić.
Hrabra Biljana, koja je dve godine u odelu vatrogasca, tada je ugledala da se vatra širi iz kuće i da će zahvatiti štalu sa senom.

Od kuće ostale samo ruševine

Od kuće ostale samo ruševine

- Nije bilo vremena za gubljenje. Ali, problem je bio što tamo nije bilo vode, a cisterna još nije stizala. Uzela sam kofu, punila je vodom iz nekog bureta i gasila koliko sam stizala. U jednom trenutku sam se okrenula i videla trudnicu kako trči, nosi kofe i gasi plamen. Neverovatno mi je bilo da žena, koja je u tom trenutku bila svesna da za dvoje dece nije bilo spasa, skupi hrabrosti i gasi vatru - prepričava Biljana.

Ona kaže da je u jednom trenutku uhvatila trudnicu za ruku i odvojila je u stranu.

- Rekla sam joj, molila je kao žena ženu, da stane. Rekla sam joj da neću nju da izgubim i da ne ulazi više u vatru. Strahovala sam da može da se otruje u dimu. Ona je opet plakala, a mi smo nastavili da gasimo požar vodom iz cisterne koja je stigla - kaže Biljana.

Ksenija Nikolić se porodila u Majdanpeku dan posle požara i dobila sina. Otac Živojin Bosiljkanović je nastradale devojčice sahranio na seoskom groblju pre dva dana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP