Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VAŽNO JE DA SU ŽIVE I ZDRAVE

Trudnica koja se porodila u autobusu 403: Hvala ženama koje su mi pomogle i vozaču GSP-a! (FOTO+VIDEO)

Autor: 24sata.rs | 02.01.2014 - 20:11:00h | Komentara: 1

Maša Vladisavljević (28) porodila se juče u autobusu na liniji 403 i rodila devojčicu Milu. Majka i beba su dobro, a o njima brinu lekari u GAK Višegradska.

Maša Vladisavljević se porodila u autobusu

Maša Vladisavljević se porodila u autobusu | Foto: Dušan Milenković

- Kontrakcije su počele kod kuće, sve više me je boleo stomak, pa sam autobusom krenula u bolnicu. Od truckanja u prevozu pukao mi je vodenjak i porođaj je krenuo. Sve je išlo mnogo brže nego što sam očekivala, a mislila sam da ću stići do bolnice. Rekla sam glasno da se porađam, ali mi putnici nisu odmah poverovali jer sam imala jaknu i nije mi se video stomak. Ustala sam i skinula pantalone jer sam osetila da je glavica bebe već napolju - priča uzbuđeno Maša.
Vozač GSP-a u čijem autobusu se porodila Beograđanka: Bilo je šokantno, ovo nikad neću zaboraviti!
U autobusu je bilo tri putnice i kada su shvatile šta se događa, prišle su i pomogle joj da se porodi.
- Hvala im, spasile su me, prihvatile su bebu i uvile je u peškir. Takođe zahvaljujem vozaču koji je zaustavo autobus i prišao da pomogne. Porodila sam se za nekoliko sekundi i sada smo dobro što je najvažnije - kaže Maša, koja je od nedavno nezaposlena, a do skoro je radila baš u GAK Višegradska, u kuhinji.
Ona i suprug već imaju dvoje dece.
- Imamo petogodišnjeg sina Milana i ćerku Milicu koja ima sedam godina, a sada su dobili i najlepši novogodišnji poklon sestricu Milu - kaže mama Maša.
Lekari Hitne pomoći stigli su samo sedam minuta posle poziva, ali porođaj je već bio završen, pa su presekli pupčanu vrpcu i majku i bebu prevezli u GAK Višegradska.
- I mama i beba su pregledane, dobro su i to je najvažnije. Devojčica je dugačka 51 santimetar i teška 3,5 kilograma. Pacijentkinji je ovo treća beba, a kod višerotki nije čudo da se porode van bolnice, jer ih porođaj ne boli i ide jako brzo - kaže dr Sveto Pantović, glavni dežurni lekar u porodilištu KCS.
On navodi da su sinoć u večernjim satima primili porodilju koja se porodila takođe van bolnice, u kombiju Hitne pomoći na putu za kliniku.

Poslednji komentari
  • Mina Vreme: 03.01.2014 02:41h

    Nije bas da ne boli viserotke, sto volim kad to cujem od muskarca (kao zna on...) A sad GAK da vrati mladu mamu i majku troje dece na posao (nije valjda otpustena zato sto je bila trudna?) - lepo ih je izreklamirala i ustedela ih posla oko svog poradjanja, a i mami i bebi, ako nista drugo, dozivotne povlastice za gradski prevoz.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP