Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RFZO:

Trudnice će dobiti svoj novac!

Autor: R. B./J. N. | 13.03.2015 - 07:34:00h | Komentara: 7

Portal „Bebac“ poslao je zaštitniku građana Saši Jankoviću zbirnu pritužbu u ime 300 trudnica iz Srbije, koje već mesecima ne dobijaju naknadu za trudničko bolovanje od RFZO.

- S obzirom na to da nekima kasni samo deo od 35 odsto od zarade, koji je RFZO dužan da isplaćuje direktno na račun trudnice, a nekima i većinski deo od 65 odsto, koji bi trebalo poslodavac da im prosledi od Fonda, tražili smo od Zaštitnika građana da pomogne budućim majkama da što pre dobiju svoj novac - poručuju iz „Bebca“.

Sa druge strane, u RFZO navode za „Alo!“ da je pre dva dana počela isplata zarade u iznosu od 35 odsto.

- Naknada zarade u iznosu od 100 odsto (65+35) obezbeđuje se trudnicama koje su sprečene za rad. Tokom februara došlo je do privremenog prekida u isplati dela naknade u iznosu od 35 odsto, a razlozi kašnjenja su neblagovremeno postupanje poslodavca - kažu u RFZO.
Poslednji komentari
  • deki Vreme: 13.03.2015 07:41h

    Ne lazite neradnici jedni,nisu poslodavci krivi!

  • kritika Vreme: 13.03.2015 08:51h

    Sta kazu, tokom februara? Znali su u decembru da nece do februara nista ispaltiti jer su se kao menjale stope poreskih olaksica.... Banda koja je sad pocela tek da isplacuje za decembar. A iznosi se uopste ne slazu. Firma nije mmogla da preda papire za januar dok se ne isplati decembar.

  • milan Vreme: 13.03.2015 09:09h

    Lazu da su poslodavci krivi,evo ,kod mene rade dve zene koje su na trudnickom bolivanju i drzava im nije ni dinara uplatila od oktobra meseca a tako i ostalim trudnicama.Verovatno na taj nacin,ne placajuci nikom ono sto je duzna,drzava stimuje one 'dobre' rezultate i vestacki pravi visak u budzetu.I onda je Vucica sramota da cita te rezultate,koliko su dobri.Sramota!!!

  • Jelena Vreme: 13.03.2015 11:01h

    Sram ih bilo, ja nemam ni za racune, stizu mi opomene, a oni na Kopaoniku se provode, dele ruze i cokoladice. od kojih para---NASIH.

  • Bubili Vreme: 13.03.2015 11:17h

    Stvarno ne mogu da verujem! Ovo je vredjanje naše inteligencije! Gospodo iz RFZO, ovde je najveći problem u slučajevima gde se redovno isplaćuje 65% od strane poslodavca i ne isplaćivanju onih 35% koje ste vi dužni da isplatite direktno na tekuće račune trudnicama! A takvih je slučajeva jako puno! Trudnica sam i vrlo dobro znam šta govorim, jer mi dugujete isplatu 35% za decembar, januar i februar mesec. Sramota! Ovo je dno dna!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP