Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POLICIJA ISPITUJE PRIJAVE PROTIV GINEKOLOŠKE ORDINACIJE U PIROTU

Trudnice davale krv,pa dobijale lažirane rezultate!

Autor: Z. Panić | 15.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Aleksandar Đenić i Nemanja Ćirović iz Pirota podneli su prijave protiv privatne ginekološke ordinacije „Dr Ljubiša Đorđević“ u kojima tvrde da takozvani dabl test za rano otkrivanje Daunovog sindroma u trudnoći nije urađen njihovim suprugama i da su rezultati analiza koje su dobili od te ordinacije falsifikovani.

Zabrinuti muževi: Aleksandar Đenić i Nemanja Ćirović

Zabrinuti muževi: Aleksandar Đenić i Nemanja Ćirović

Inspektori Policijske uprave Pirot, po nalogu Osnovnog tužilaštva, ispituju ove navode, a u međuvremenu odeljenje za zdravstvenu inspekciju u Nišu donelo je rešenje kojim se osnivaču ordinacije „Dr Ljubiša Đorđević“ zabranjuje uzimanje uzoraka krvi pacijentkinjama, a podnelo je i zahtev za pokretanje prekšajnog postupka.


„Human“: Mi nismo radili analize


Olivera Sinđelić, vlasnica niške klinike „Human“, kaže da su posle javljanja pacijenata iz Pirota da imaju ovaj problem uvidom u evidenciju utvrdili da analize nisu rađene kod njih i da su im izdali potvrde o tome.
- Odmah smo slučaj prijavili zdravstenoj inspekciji i policiji i dali na uvid svu potrebnu dokumentaciju - rekla je Sinđelićeva.

Aleksandar Đenić priča za „Alo!“ da je u decembru prošle godine sa suprugom otišao u ordinaciju doktora Đorđevića da ona da krv za dabl test za rano otkrivanje Daunovog sindroma.

- Test smo platili 3.200 dinara, ali nismo dobili priznanicu. Posumnjao sam u validnost ovog dokumenta jer nije isti kao onaj test od pre četiri godine. Pozvao sam kliniku „Human“ u Nišu, gde su mi dali potvrdu da taj test nije rađen kod njih i da su rezultati falsifikovani. Ne znam šta se desilo sa uzorcima krvi moje supruge jer očigledno nisu poslati na analizu. U ordinaciji su nam rekli da te rezultate dobijaju faksom i da original mogu da dobijem za mesec dana. Pošto mi je to bilo sumnjivo, tražio sam original - priča Đenić.
Nemanja Ćirović kaže da je čuo od prijatelja šta se dešava i proverio je rezultate svoje supruge u Nišu.

Dr Ljubiša Đorđević

Dr Ljubiša Đorđević


- U klinici „Human“ su mi rekli da moja supruga ne postoji u njihovoj arhivi. Mi smo prevareni, a sve ovo radimo zbog svih budućih roditelja, da im se ne desi isto kao i nama - ističe Ćirović.

Ginekološka ordinacija u Pirotu

Ginekološka ordinacija u Pirotu


S druge strane, doktor Ljubiša Đorđević odbacuje ove optužbe. On tvrdi da su uzorke krvi autobusom slali klinici u Nišu i da ne zna ko je falsifikovao nalaze.
- Verovali smo nalazima koji su poslati. Nijednog momenta nisam mogao da posumnjam da tako nešto može da se desi. Za mene je ovo strašan šok. Ne znam ko je to falsifikovao - kaže Đorđević. Njegov advokat Tomislav Tošić tvrdi da ordinacija ne snosi nikakvu odgovornost za izveštaje koje su dobili iz Niša sa nepoznatog broja faksa.

- Mi ne znamo ko je te rezultate falsifikovao. Istraga će pokazati ko je kriv - kaže Tošić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP