Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PACIJENTKINJA TVRDI DA JE DOŽIVELA STRAHOTE U ZC PANČEVO

Trudnice pregledaju na stolu za kiretažu?!

Autor: Radmila Briza | 03.07.2015 - 15:00:00h | Komentara: 11

Trudnica iz Pančeva preživela je svojevrsni psihički horor u ZC „Pančevo“ kada su je, da joj uzmu briseve, odveli na odeljenje gde se obavljaju kiretaže!

„Majkama koje imaju rizičnu trudnoću i koje strepe  da ne izgube bebu to je više od užasa. Svojevrsna  psihička tortura!“, navod

„Majkama koje imaju rizičnu trudnoću i koje strepe da ne izgube bebu to je više od užasa. Svojevrsna psihička tortura!“ | Foto: Oliver Bunić

Ona se obratila redakciji „Alo!“, opisujući kako je to samo jedan od užasa koji ju je u toj ustanovi zatekao dok je, pre 10 dana, ležala u bolnici zbog visokorizične trudnoće.


Dr Nebojša Tasić: Gomila gluposti!


Dr Nebojša Tasić, direktor ZC „Pančevo“, negirao je za „Alo!“ sve navode naše sagovornice, rekavši da su to „gomila gluposti!“
- Rečeno mi je iz jednog centra moći da će početi kampanja, i ona je krenula! Jedino što je tačno u celoj priči je da postoji porodilište u Pančevu - rekao je on, završivši svaki drugi razgovor na tu konrektnu temu.

- Pre destak dana primljena sam u bolnicu zbog rizične trudnoće. Najstrašnije u celoj priči bilo mi je uzimanje briseva. To se više ne radi u dispanzeru, kao dosad, već na odeljenju za kiretaže. To je više od užasa majkama koje imaju rizičnu trudnoću i koje strepe da ne izgube bebu. Svojevrsna psihička tortura!

Da bi nam uzeli te briseve, same mora da kupimo epruvete i spekulume. Najgore je što nas uvode u ordinaciju dok na stolu leži gola žena kojoj je tek završen pregled - priča ta buduća majka, koja je želela da ostane anonimna jer je čeka porođaj u toj zdravstvenoj ustanovi.


- Mršavi doručak služi se tek u 8.30, četiri sata nakon buđenja. U sobama su zidovi su puni buđi i ljušte se - navodi ona za „Alo!“. Jedva je čekala da ode odatle, ali je po otpuštanju iz bolnice doživela naredni šok.

- Na kontroli u dispanzeru, tokom pregleda, uletela je glavna sestra i rekla da momentalno stupa na snagu ukidanje sterilnih rukavica, spustivši kutiju jednokratnih, koje su iste kao one u kutijama za farbu za kosu! To je bila ta kap koja je prelila čašu da ispričam svoje iskustvo - iskrena je ona. Buduća majka nije imala zamerki na rad osoblja. Za njih kaže da su divni, profesionalni i pažljivi.

Ministarstvo zdravlja: Šaljemo inspekciju!


U Ministarstvu zdravlja, kažu za „Alo!“, nabavku rukavci i drugog potrošnog materijala sprovode zdravstvene ustanove samostalno.
- Za te potrebe RFZO obezbeđuje sredstva na godišnjem nivou. Rukavice za ginekološke preglede moraju da budu od lateksa. Što se tiče ishrane trudnica i porodilja, mi smo još prošle godine izdali obavezujuće uputstvo o tome, koje je izrađeno na osnovu preporuka nutricionista. U vezi sa svim drugim navedenim dešavanjima, Ministarstvo zdravlja će uputiti inspekciju da utvrdi sve pojedinosti u vezi sa stanjem u ZC „Pančevo“ - kažu oni.

Poslednji komentari
  • pancester Vreme: 03.07.2015 15:15h

    ZC "Pancevo" je sinonim za nehigijenu, nestrucnost, partijske kadrove, bahatost itd. Ne daj Boze nikom.

  • nena Vreme: 03.07.2015 15:28h

    nije samo Pancevo u pitanju, i Kraljevo takodje!!!

  • ivana Vreme: 03.07.2015 15:50h

    Moja drugarica se porodila pre par meseci u Pancevu, umalo ona i dete nisu umrli, zato sto nisu hteli da joj rade carski rez. Prosao joj 15 dana termin...mucili li je, danima lezala u bolnici, sa skoro 100 kg, nisu hteli nista da preduzmu. Na kraju su dete izvlacili vakumom, traumu dozivela, onesvestila se, davali joj krv...umalo da umre! Ja da sam na njenom mestu tuzila bih.

  • Pancevac Vreme: 03.07.2015 16:10h

    Molim vas da ne izvlacite pomenuti dogadjaj iz kontesta....Prva ne istina je da ZC Pancevo ne postoji...postoji opsta bolnica i Dom zdravlja Pancevo. Te dve firme nemaju nikakve veze.Mere stednje koje ste naveli u tekstu se odnosi dispanzer za zene koji je u sklopu Doma zdravlja i nema nikakave veze sa Opstom bolnicom. Uzimanje briseva bolnica radi usluzno Zavodu za javno zdravlje jer nemaju adekvatno osoblje.Cela afera je politicka i molim gradjane da ne nasedaju na provokacije. Nigde u zemlji nije sjajno svuda je haos i nemastina koju mi obicni gradjani osecamo i na svojoj kozi. A ako inspekcija utvrdi da su zidovi budjavi....super...neka odmah ministarstvo odvoji pare i resi ponemuti problem. Hvala svima

  • Milenko Vreme: 03.07.2015 16:25h

    Ja mislim da ova gospodja dosta gresi.Moja supruga je trenutna u bolnici na odrzavanju vec treci put,i jeste da je u bolnici dosta lose stanje,sobe neokrecene ali to nisu lekari ili sestre krive vec direktor bolnice u Pancevu.....Dorucak je svude na odeljenju u isto vreme,verovatno doticna osoba nije nikad bila u bolnicu.Ja nekazem da nije lose stanje ali nije tako katastrofalno....Doticna gospodji ako to smeta ima i privatna klinika pa nek ide tamo.Moja supruga se nezali,vec pokusava da misli samo na dete i kako ce ga doneti na svet a ne da se bave kojekakvim glupostima.I to sto je ostala anonimna ipak mislim da je to necija provokacija!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP