Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SADA NAM JE MALO LAKŠE

Turisti u Grčkoj mogu da dižu novac s bankomata!

Autor: Alo/Agencije | 29.06.2015 - 13:36:00h | Komentara: 0

Ministarstvo turizma Grčke saopštilo je danas da se mere ograničenja kapitala ne odnose na građane koji za transakcije ili povlačenje novca sa bankomata koriste debitne ili kreditne kartice izdate u inostranstvu, prenela je ambasada Grčke u Beogradu. Ipak, našim turistima zvaničnici savetuju da na letovanje ipak ponesu keš.

Grčka

Grčka | Foto: Profimedia

"Ministarstvo privrede, infrastrukture, pomorstva i turizma Grčke obaveštava one koji trenutno posećuju ili one koji će posetiti Grčku, da se mere ograničenja prometa kapitala koje je odredila vlada Grčke ne odnose na one koji žele da obavljaju transakcije ili povlačenje novca sa bankomata, koristeći debitne ili kreditne kartice izdate u inostranstvu", navodi se u saopštenju.

Dodatno, napominje se, postoje apsolutno dovoljne zalihe goriva, kao i ostalih proizvoda i usluga koje obezbedjuju normalno funkcionisanje njenim gostima, kako u gradskim sredinama, tako i u unutrašnjosti i na ostrvima.

Grčka, kako se ističe, i dalje garantuje za visoki kvalitet usluga koje pruža svojim posetiocima, koje su je i postavile medju vrhunska turistička odredišta u svetu, kaže se u saopštenju.
Turizam Grčke ostaje među prvim izborima njenih posetioca, navodi zamenica ministra turizma, Elena Kuntura.

Na turiste koji se već nalaze u Grčkoj, ali i na one koji planiraju da dođu, događaji neće uopšte uticati i oni mogu da nastave da uživaju u letovanju bez apsolutno ikakvih problema, kaže se u saopštenju ambasade.

Ekonomski savetnik u Vladi Srbije Vladimir Kruljmeđutim, posavetovao je danas građane Srbije da ne putuju u Grčku bez veće količine gotovog novca.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP